Deel nieuwe XY-gebouwen mogelijk opnieuw afgebroken
Deel nieuwe XY-gebouwen mogelijk opnieuw afgebroken

Door Zwanzer

De saga rond de nieuwe studentengebouwen op de VUB heeft een nieuwe en mogelijk ingrijpende wending genomen. Net nu de studenten eindelijk konden intrekken in hun nieuwe koten en de overige werken hun laatste fase inlopen blijkt uit een recent rapport dat er ernstige constructiefouten en overtredingen in het project zijn geslopen. De vrees bestaat dat deze problemen ervoor zullen zorgen dat een deel van de nieuwbouw opnieuw zal moeten worden afgebroken.  

InfluenZer
InfluenZer

Door Zwanzer
Zwanzer had verkeerdelijk gedacht dat de Moeial zijn recente reis naar China zou terugbetalen, waardoor hij heden totaal blut is. Omdat hij het harde werken niet gewend is richtte hij zich op een nieuwe en populaire wijze om bakken geld te verdienen: Zwanzer werd ‘Content Creator’ op sociale media. Slechts drie minuten nadat de kersverse influencer van de VUB zijn eerste posts plaatste, haalden Google en Facebook zijn accounts offline om te vermijden dat hun gebruikers blijvende hersenschade zouden oplopen. Omdat wij bij de Moeial tegen dergelijke censuur zijn, besloten we zijn eerste vlog hier toch te publiceren.

De VU-Brol
De VU-Brol

Verzamel ze allemaal!
Door Zwanzer
Het zal de lezer wel reeds opgevallen zijn tijdens het nuttigen des maaltijds in de Resto: aan de kassa’s pronkt sedert kort een vitrine vol VUB-merchandise. Van badeendjes en waterflessen tot condooms en paraplu’s, allerlei gadgets zijn nu verkrijgbaar in een blauw-oranje jasje. Nu kunnen we goed zagen bij de Moeial en we zouden ons kunnen afvragen of al die prullaria de investering wel waard waren, maar we mogen het ook eens zeggen als het goed is. En toegegeven: het zijn leuke hebbedingetjes. Zwanzer heeft daarom een paar minder bekende VUB-spulletjes opgezocht en uitgetest. Alles is te koop via de Standaard Student Shop en binnenkort ook via de nieuwe webshop Mar.com.

Beauty and the VUB
Beauty and the VUB

Door Zwanzer
Zwanzer is terug. Het spijt ons van harte dat we deze arrogante en opdringerige satiricus weer een stuk hebben laten schrijven, maar helaas werd Snoeshaan, de vervanger die we voor hem hadden gevonden, na zijn eerste satirestuk gruwelijk gevierendeeld door een boze menigte bestaande uit Brussels minister Pascal Smet, enkele leden van de Studentenraad en de volledige faculteit ES. We hebben Zwanzer, die al weken voor onze deur aan het smeken was om opnieuw iets te mogen schrijven, een onderwerp gegeven waarmee hij niet te veel tegen zere schenen kan schoppen: de marketingstrategie van de VUB.

de Moeial, kort (door de bocht) nieuws
de Moeial, kort (door de bocht) nieuws

Voortaan slechts vijf kassa’s geopend tijdens spitsuren Colruyt Oudergem.

Samen in het complot
Samen in het complot

Door Zwanzer
In een tijd van platte planeten, oranje presidenten en Temptation Island schieten de complottheorieën alle richtingen uit. Ook de VUB wordt niet gevrijwaard van samenzweringen en dergelijke ongein, weet Zwanzer. Hij zoekt uit wat de academische illuminati voor ons verborgen houden en waarom u dat ongegeneerd kritiekloos mag geloven.