Indiana Zwanzer en de verborgen campus
Indiana Zwanzer en de verborgen campus

Door Zwanzer
Deze editie treedt Zwanzer in de voetsporen van Fierabras Lommerlandt. Het was deze legendarische avonturier die tijdens zijn ontdekkingsreis door de Brusselse betonjungle in 1992 ontdekte dat de VUB niet één, maar drie campussen heeft. Vele bewoners van Campus Etterbeek twijfelen vandaag de dag nog steeds aan het verhaal van Fierabras en het bestaan van de andere campussen. Om aan alle twijfel een einde te stellen, herhaalt Zwanzer zijn beroemde tocht, op zoek naar waarheid, kennis en avontuur.

Wrevel op de werf
Wrevel op de werf

Tussen alle stapels fanmail die ik als befaamd onderzoeksjournalist dagelijks toegestuurd krijg, zitten af en toe ook interessante voorstellen voor nieuwe artikels. Primmetje S. van faculteit IR stuurde me het volgende:

IT op de VUB
IT op de VUB

Door Zwanzer
Dat de online platformen van de VUB op zijn zachtst gezegd redelijk eigenaardig zijn, is bij menig VUB-student reeds bekend. Voor nieuwe studenten zal het omgaan met deze virtuele moddersoep dan ook de eerste intellectuele opgave van hun academische carrière vormen. De Moeial zocht uit wie er achter de bits en de bytes van Pointcarré, Oracle en MY.VUB zit en stuurde er haar beste journalistieke meesterbrein Zwanzer eropaf.

De verVUB-ing van de VUB
De verVUB-ing van de VUB

Door Zwanzer
Op een geheime bijeenkomst van de Universiteitsraad die afgelopen maand plaatsvond in café ‘De Schijtpoort’, werd de toekomst van de VUB besproken. Onze trouwe huiszeveraar Zwanzer zat toevallig in hetzelfde café en hoorde enkele interessante nieuwtjes, vooral met betrekking tot de nieuwe gebouwen. Eén ding staat vast: de VUB zal er over enkele jaren he-le-maal anders uitzien. Een overzicht.

Yes! Ik heb een open brief van jou!
Yes! Ik heb een open brief van jou!

Door Zwanzer
In tijden van grote vrijheid van meningsuiting uit iedereen graag zijn vrije mening. Ook intellectuelen volgen deze trend en daarvoor hebben ze een nieuw medium ontdekt: de open brief.

Extreem racisme op de VUB!
Extreem racisme op de VUB!

Door Zwanzer
Het staat vast: de nijlganzen die reeds jaren op de campus vertoeven moeten vertrekken. Het zijn uitheemse diersoorten die schade kunnen toebrengen aan de autochtone campusfauna. De nijlganzen zelf zijn het echter niet eens met dit verdict. Een nijlgans die graag anoniem wenst te blijven, getuigt over de moeilijke tijden die zij nu doormaken.