De VU-Brol
De VU-Brol

Verzamel ze allemaal!
Door Zwanzer
Het zal de lezer wel reeds opgevallen zijn tijdens het nuttigen des maaltijds in de Resto: aan de kassa’s pronkt sedert kort een vitrine vol VUB-merchandise. Van badeendjes en waterflessen tot condooms en paraplu’s, allerlei gadgets zijn nu verkrijgbaar in een blauw-oranje jasje. Nu kunnen we goed zagen bij de Moeial en we zouden ons kunnen afvragen of al die prullaria de investering wel waard waren, maar we mogen het ook eens zeggen als het goed is. En toegegeven: het zijn leuke hebbedingetjes. Zwanzer heeft daarom een paar minder bekende VUB-spulletjes opgezocht en uitgetest. Alles is te koop via de Standaard Student Shop en binnenkort ook via de nieuwe webshop Mar.com.

Beauty and the VUB
Beauty and the VUB

Door Zwanzer
Zwanzer is terug. Het spijt ons van harte dat we deze arrogante en opdringerige satiricus weer een stuk hebben laten schrijven, maar helaas werd Snoeshaan, de vervanger die we voor hem hadden gevonden, na zijn eerste satirestuk gruwelijk gevierendeeld door een boze menigte bestaande uit Brussels minister Pascal Smet, enkele leden van de Studentenraad en de volledige faculteit ES. We hebben Zwanzer, die al weken voor onze deur aan het smeken was om opnieuw iets te mogen schrijven, een onderwerp gegeven waarmee hij niet te veel tegen zere schenen kan schoppen: de marketingstrategie van de VUB.

de Moeial, kort (door de bocht) nieuws
de Moeial, kort (door de bocht) nieuws

Voortaan slechts vijf kassa’s geopend tijdens spitsuren Colruyt Oudergem.

Samen in het complot
Samen in het complot

Door Zwanzer
In een tijd van platte planeten, oranje presidenten en Temptation Island schieten de complottheorieën alle richtingen uit. Ook de VUB wordt niet gevrijwaard van samenzweringen en dergelijke ongein, weet Zwanzer. Hij zoekt uit wat de academische illuminati voor ons verborgen houden en waarom u dat ongegeneerd kritiekloos mag geloven. 

Indiana Zwanzer en de verborgen campus
Indiana Zwanzer en de verborgen campus

Door Zwanzer
Deze editie treedt Zwanzer in de voetsporen van Fierabras Lommerlandt. Het was deze legendarische avonturier die tijdens zijn ontdekkingsreis door de Brusselse betonjungle in 1992 ontdekte dat de VUB niet één, maar drie campussen heeft. Vele bewoners van Campus Etterbeek twijfelen vandaag de dag nog steeds aan het verhaal van Fierabras en het bestaan van de andere campussen. Om aan alle twijfel een einde te stellen, herhaalt Zwanzer zijn beroemde tocht, op zoek naar waarheid, kennis en avontuur.

Wrevel op de werf
Wrevel op de werf

Tussen alle stapels fanmail die ik als befaamd onderzoeksjournalist dagelijks toegestuurd krijg, zitten af en toe ook interessante voorstellen voor nieuwe artikels. Primmetje S. van faculteit IR stuurde me het volgende: