Terra Incognita: de ijskelders
Terra Incognita: de ijskelders

Een verborgen parel van de VUB
Door Alan Jockmans
Hoewel campus Etterbeek niet zo groot is, telt het een aantal geheimen die doorheen de tijd vergeten werden. Wie zou er bijvoorbeeld vermoeden dat er zich onder het braakliggend terrein naast de Colruyt twee enorme ijskelders bevinden die dateren uit de 19de eeuw?

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

"Decreet in je reet"
Door: Man Jeeus
Dit academiejaar is het exact een halve eeuw geleden dat de mythische protesten van mei ’68 plaatsvonden. We gaan elke editie dieper in op belangrijke studentenprotesten uit de geschiedenis van de universiteit. Deze keer gaan we terug naar het academiejaar 1990-1991, een jaar vol protest tegen het decreet Coens.

Een sfeerverslag van een eerste St V
Een sfeerverslag van een eerste St V

Over alcohol, streepjes en studentenfolklore

Door Cynthia Bombil
Op 20 november 2017 ging ik voor de eerste keer naar St V, de dag waarop Sint-Verhaegen, de stichter van de VUB en de ULB, herdacht wordt. Tot op heden bestaat de viering uit een officieel gedeelte, waarbij onder meer een krans gelegd wordt op het graf van Verhaegen en speeches worden gegeven in het stadhuis en een feestelijk gedeelte waarbij mensen zich amuseren aan de Zavel en vervolgens aan de Beurs. Dit is mijn sfeerverslag.

Kamelen in Brussel
Kamelen in Brussel

Het circus is nog niet dood
Door Anna Van Wuijckhuijse
De eerste keer dat ik naar het circus ging, kan ik me nog goed herinneren. Ik was acht jaar. Het was de eerste zomervakantie met mijn kleine broertje, die toen een paar maanden oud was. We waren in Frankrijk met vrienden en ik was urenlang verbijsterd door de prachtige spektakels die ik voorbij zag komen in die rare kleurrijke tent. Ook al begreep ik geen woord van dat Franse taaltje, ik keek met grote ogen toe.

Internationals treden uit de schaduw
Internationals treden uit de schaduw

Studentenparticipatie van de internationale studenten 
Door Eline Inghelbrecht
De VUB draagt internationalisering hoog in het vaandel en telt steeds meer internationale studenten. Maar hoe geëngageerd zijn deze internationale studenten, en in welke mate maken zij actief deel uit van het studentenleven op de VUB?

Leerplatformen op VUB ondergaan metamorfose
Leerplatformen op VUB ondergaan metamorfose

Blijven stilstaan is achteruitgaan: tijd voor verandering?
Door Elly Vansevenant.
De VUB is altijd al een voorstander van vernieuwing en vooruitgang geweest. Hun nieuwe studentenportaal Student.vub en het lessenroostersysteem My Timetable bewijzen dat andermaal. Al deze vernieuwingen kunnen bij studenten voor veel verwarring zorgen.