Een ode aan de lelijkheid
Een ode aan de lelijkheid

Door Alan Jockmans

(On)bekende oorden
(On)bekende oorden

Twee bucketlist-items die iedere VUB-student gedaan moet hebben
Door Janneke Aerssens.
Iedereen heeft wel een bucketlist. De een wil graag skydiven terwijl de ander liever eens tussen haaien wil zwemmen. Toch hoef je niet zo ver te gaan. Ook dichtbij zijn er voor VUB-studenten al zeker twee leuke dingen die op je VUB-verlanglijst moeten staan.

Basketbal in de straten van La Paz
Basketbal in de straten van La Paz

Sport als uitweg voor Boliviaanse straatkinderen
Door Nette Loots
Basketbal als middel om straatkinderen in Bolivia van de straat te houden. Gerrit Loots, professor psychologie aan de VUB, en Ron Wolfs, coach bij Wolf Pack Basketball Academy in Antwerpen startten het sociaal project ‘basketbal in de straten van La Paz’. Als student geschiedenis ging ik dit jaar een tweede keer naar Bolivia om basketballessen te geven aan straatjongeren.

De hofmeesters van de VUB
De hofmeesters van de VUB

“Avec les étudiants, c’est toujours de l’ambiance”
Door Kilian Adriaenssens
Iedereen die het privilege heeft gehad om op een VUB-kot te mogen verblijven, kon er niet omheen. Elke week diende je je keuken/living op orde te stellen. Elke week opnieuw hoefde je enkel naar de les te vertrekken en wist je dat wanneer je thuis zou komen jouw kot niet meer zou stinken naar goedkoop opgewarmd studentenvoer. De hofmeesters van de VUB hadden je dan met veel plezier weer voorzien van een proper nest, en zo kon de wekelijkse afbraak van je kot opnieuw beginnen.

VUB in de steigers
VUB in de steigers

Bouwvakkers blijven plakken op de campus
Door Jef De Wit
De VUB is druk in de weer projecten op te zetten om de groei van het aantal studenten te kunnen volgen. De communicatie daaromtrent laat dan weer te wensen over. De Moeial neemt de verschillende plannen van de VUB onder de loep.

Zonovergoten 12-urenloop
Zonovergoten 12-urenloop

Door Eline Inghelbrecht
Afgelopen woensdag werd er heel wat afgesport op de VUB. De jaarlijkse krachtmeting tussen de verenigingen, strevend naar de sporttrofee, werd beëindigd met de 12-urenloop. de Moeial was erbij om de sfeer aan het front op te snuiven.