Saint-Verhaegen 2018
Saint-Verhaegen 2018

Verslag door de ogen van een prutser
Door Sam Van de Velde
Dinsdag 20 november eerden duizenden VUB'ers en ULB'ers naar goede traditie hun stichter Pierre-Théodore Verhaegen, dit jaar onder de leuze 'Librex bafoué, universités engagées? Recht staan in plaats van ondergaan'. Herbeleef St V 2018 door de ogen van een prutser.

Een eiland dat Jette heet
Een eiland dat Jette heet

Kick-Off Etterbeek, Mozes of Robinson Crusoe?

Door Kilian Adriaenssens
In het noorden van Brussel ligt een eiland, omringd door hoge bomen, golvend asfalt en rotsen van grijs beton. De bewoners van dit eiland zijn veelal studenten, zij vertoeven er in hun natuurlijke habitat: steriele snijzalen en ernstige aula’s van het Universitair Ziekenhuis. Dat complex bezet het merendeel van het eiland. De meesten komen van het geslacht ‘Geneeskunde en Farmacie’, maar ook studenten van de tak ‘Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie’ spoelen hier regelmatig aan, hoewel zij een eerder nomadisch bestaan kennen en frequent moeten peddelen naar het andere eiland in het zuiden om te kunnen overleven.

Verborgen groen in Brussel
Verborgen groen in Brussel

Onbekende parken in Brussel

Door Eline Inghelbrecht

De Brusselse metropool maakt het omwille van haar drukte en tempo vaak moeilijk om even tot rust te komen. De stad pronkt graag met het groen dat je kan vinden in het centrum, met als gevolg vele bezoekers die het ons bemoeilijken om ons te concentreren op het boek dat we willen lezen of in te dommelen onder het zonnetje. Welk Brussels groen is nog relatief onaangetast en waar kan men nog echt eens helemaal tot rust komen?

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

Mei '68 en de geboorte van de VUB
Door: Anna Milojkowic 
Dit jaar doken we elke editie opnieuw in de archieven om een mythisch studentenprotest aan de VUB uit te lichten. Deze maand sluiten we af met het grootste studentenprotest uit Belgische geschiedenis. Het protest van mei ‘68 en haar invloed op het ontstaan van onze universiteit

Het legendarische studentenlabyrint van de VUB
Het legendarische studentenlabyrint van de VUB

Van Der Meeren-koten: een nieuw begin?

Door Anna Van Wuijckhuijse

De iconische Willy Van Der Meeren koten waren enige tijd bedreigd, maar daar heeft de vakgroep Architectuur een stokje voor gestoken, waardoor er een groot deel van de koten toch bewaard zal blijven. Wat er nu met het merendeel van de koten zal gebeuren is nog onduidelijk, maar er zijn al verschillende voorstellen.

(On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen
(On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen

“Je kan niet zomaar iedereen vertrouwen”

Door: Maud De Vos
Illustraties: Alan Jockmans
In het begin van het tweede semester stuurde de Moeial een vragenlijst rond naar alle VUBstudenten. Hier leest u de resultaten van de 335 volledig ingevulde enquêtes. 270 studenten van campus Etterbeek namen deel, 62 van de respondenten studeert op campus Jette en drie studenten vertoeven op campus Kaai.