VUB in de steigers
VUB in de steigers

Bouwvakkers blijven plakken op de campus
Door Jef De Wit
De VUB is druk in de weer projecten op te zetten om de groei van het aantal studenten te kunnen volgen. De communicatie daaromtrent laat dan weer te wensen over. De Moeial neemt de verschillende plannen van de VUB onder de loep.

Zonovergoten 12-urenloop
Zonovergoten 12-urenloop

Door Eline Inghelbrecht
Afgelopen woensdag werd er heel wat afgesport op de VUB. De jaarlijkse krachtmeting tussen de verenigingen, strevend naar de sporttrofee, werd beëindigd met de 12-urenloop. de Moeial was erbij om de sfeer aan het front op te snuiven.

Zonderlinge Zweters
Zonderlinge Zweters

De meest bizarre sporten van de VUB
Door Elly Vansevenant
Zoals de VUB het graag zegt: “Studeer je niet vet!” en ga voor wat meer beweging. Dat is dan ook precies wat  we wilden uitproberen. Welke – vreemde en onbekende - sporten heeft de VUB ons te bieden? Wij gingen het voor jou uitzoeken!

A Billion Years Presidency Shattered
A Billion Years Presidency Shattered

The Miraculous Elections in The Gambia
By Jimmy Hendry Nzally
Jimmy Hendry is a Gambian who started this year with a master programme at VUB. In December, the Gambia held presidential elections. Jimmy closely followed the events happening in his motherland

Nabeschouwing seksisme in het kringleven
Nabeschouwing seksisme in het kringleven

"Studentenkringen moeten zich aanpassen aan de studenten, de studenten niet aan hen"
Door Emily Schennach en Mathias Cox
Op 8 december 2016 publiceerde de Moeial vier getuigenissen van jonge vrouwen die hun ervaringen met grensoverschrijdend gedrag in de studentenkringen deelden. Hoe gaan de kringen hiermee om en gaat/moet er iets veranderen?

"Een dier doden went nooit"
"Een dier doden went nooit"

Dierproeven in het animalarium: VUB vraagt geduld
Door Jef De Wit
Eind november kwam het VUB animalarium in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie GAIA er undercover een ophefmakende video gedraaid had. Hierin klaagden zij de leefomstandigheden van proefdieren aan. Wat is de situatie vandaag? We vragen het aan vice-rector Onderzoeksbeleid Karin Vanderkerken.