Verborgen groen in Brussel
Verborgen groen in Brussel

Onbekende parken in Brussel

Door Eline Inghelbrecht

De Brusselse metropool maakt het omwille van haar drukte en tempo vaak moeilijk om even tot rust te komen. De stad pronkt graag met het groen dat je kan vinden in het centrum, met als gevolg vele bezoekers die het ons bemoeilijken om ons te concentreren op het boek dat we willen lezen of in te dommelen onder het zonnetje. Welk Brussels groen is nog relatief onaangetast en waar kan men nog echt eens helemaal tot rust komen?

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

Mei '68 en de geboorte van de VUB
Door: Anna Milojkowic 
Dit jaar doken we elke editie opnieuw in de archieven om een mythisch studentenprotest aan de VUB uit te lichten. Deze maand sluiten we af met het grootste studentenprotest uit Belgische geschiedenis. Het protest van mei ‘68 en haar invloed op het ontstaan van onze universiteit

Het legendarische studentenlabyrint van de VUB
Het legendarische studentenlabyrint van de VUB

Van Der Meeren-koten: een nieuw begin?

Door Anna Van Wuijckhuijse

De iconische Willy Van Der Meeren koten waren enige tijd bedreigd, maar daar heeft de vakgroep Architectuur een stokje voor gestoken, waardoor er een groot deel van de koten toch bewaard zal blijven. Wat er nu met het merendeel van de koten zal gebeuren is nog onduidelijk, maar er zijn al verschillende voorstellen.

(On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen
(On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen

“Je kan niet zomaar iedereen vertrouwen”

Door: Maud De Vos
Illustraties: Alan Jockmans
In het begin van het tweede semester stuurde de Moeial een vragenlijst rond naar alle VUBstudenten. Hier leest u de resultaten van de 335 volledig ingevulde enquêtes. 270 studenten van campus Etterbeek namen deel, 62 van de respondenten studeert op campus Jette en drie studenten vertoeven op campus Kaai.

In search of the rainbow
In search of the rainbow

Gender and Sexuality among VUB students
by Sophie Seydel

The VUB being a progressive and free thinking institution, has many different clubs and groups varying from sports to politics. Having around five percent of LGBTQ+ population one must think there is also an organization or events that represent these people at our university.

De profeten van Kosmopolis
De profeten van Kosmopolis

Campus Etterbeek zoals het had kunnen zijn
Door Alan Jockmans
De elegante rondingen van het rectoraat, het vochtdoorlopen beton van gebouwen F en G, de glazen doos die gebouw D heet of het bombastische ontwerp van de Resto. De campusarchitectuur in Etterbeek is net zo legendarisch als het verleden van onze universiteit zelf. Het bont allegaartje aan functionele bouwkunst wordt zowel bemind als verafschuwd door de VUB-bevolking, maar we zijn er intussen wel aan gewend. Zodanig aan gewend zelfs dat we er niet bij stilstaan dat het er wel eens allemaal anders had kunnen uitzien.