Steekspel over Europa en zijn toekomst
Steekspel over Europa en zijn toekomst

Door Jef De Wit
Woensdag 1 maart 2017 stond hét jongerendebat van het academiejaar op het menu van de studenten. Althans, zo werd het aangekondigd. Het antwoord op de vraag of dat het geval was, moet ik u schuldig blijven. Wel was het op zijn minst een vermakelijke avond.

Brussel, c’est quoi?
Brussel, c’est quoi?

Studenten die naar het buitenland trekken krijgen vroeg of laat onvermijdelijk de vraag vanwaar ze precies komen op deze aardkloot. Lieselot Deprins, momenteel op Erasmus in Bologna, Italië, beantwoordt deze vraag steevast met 'Brussel, België'. Wie onze hoofdstad al kent, reageert hierop meestal niet zo positief.  

Verstoppertje spelen

Het is misschien een ongelukkig gekozen titel, desalniettemin zeer actueel; zowel voor Brussel als voor de Vrije Universiteit Brussel. Tell it all and tell it now. Het is een ongeschreven regel maar zeer toepasbaar. Het zou je eerste gedachtegang moeten zijn als je goed, maar ook minder aangenaam nieuws moet communiceren. Als bedrijfsleider, politicus, enfant terrible of popster zijnde. En misschien ook voor ons allemaal.

 

Een open brief door een gesloten geest?

Een open brief van Simon Lox. Een repliek op de Folklore Academie. 

Angstig kutland 47
Angstig kutland 47

Bij tijd van schrijven is er in Brussel, en bij uitbreiding België nog geen bom ontploft. Ik leef graag, en daarom geef ik een pluim aan de veiligheidsdiensten en het neocon staatsapparaat.

Michael Collins, astronaut
Michael Collins, astronaut

“Ik waan mij op een eiland,” mijmerde ze hardop, “en lijk helemaal weg te zijn van het stadsleven. Het lijkt hier een beetje op een Amerikaanse campus: allemaal faculteiten bij elkaar, studentikoze woonblokken, een ovaal architectuurbraaksel, veel bomen en nog veel meer groen. Een oase van rust waar studenten kunnen genieten en ontsnappen. Mooi is deze campus niet echt, maar hij heeft wel charme. Oud en nieuw komen hier samen en de bouwwerf iets verderop doet mijn curiositeit prikkelen. De toekomst ziet er rooskleurig uit.