De jonge politici van de VUB
De jonge politici van de VUB

Studenten in de gemeenteraadsverkiezingen
Door Indie Vandenbrouck
Dankzij de diversiteit aan studenten is er een grote verscheidenheid aan politieke ideologieën vertegenwoordigd aan de VUB. Naar aanleiding van de nakende gemeenteraadsverkiezingen, spraken we met onze studenten die in hun eigen gemeente op een lijst komen te staan. Een gesprek over politiek studentenengagement en de verschillende ideologische strekkingen aan onze vrijzinnige universiteit.

"Journalistiek kan vandaag, misschien meer dan vroeger, heel veel betekenen"
"Journalistiek kan vandaag, misschien meer dan vroeger, heel veel betekenen"

Filopub onderzoeksjournalistiek met Douglas De Coninck

Door Man Jeeus

Donderdag 22 februari organiseerden de Moeial en Humanistische Jongeren (Hujo) de Filopub onderzoeksjournalistiek. Het concept: in een informele setting – ‘t Complex – filosoferen en debatteren over de rol en de uitdagingen van de onderzoeksjournalistiek vandaag de dag. De centrale gast was de journalist Douglas De Coninck, die al 30 jaar journalist is bij de Morgen en bekend is voor zijn werk in dossiers als de Bende van Nijvel en de zaak Dutroux.

VUB, trek het eredoctoraat van Aung San Suu Kyi in
VUB, trek het eredoctoraat van Aung San Suu Kyi in

Rohingya bevolking wordt afgeslacht, VUB blijft oorverdovend stil
Door Emma Pieters van de Actief Linkse Studenten

In Myanmar (Birma) is de vervolging van Rohingya de voorbije maanden geëscaleerd. Het leger pleegt brutale moorden, groepsverkrachtingen en brandt dorpen plat. Toch ontkent regeringsleidster en Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi dat een genocide aan de gang is. Van de VUB kreeg ze in 1994 een eredoctoraat, tijd om dat in te trekken.

In Search of Equality
In Search of Equality

Women in academia, gender quotas and the need for transition 
by Sophie Seydel
Men and Women make up each 50% of society, but there is a significant underrepresentation of women in academic positions. Rector Pauwels has announced a gender quota to balance out such inequalities at VUB. Many heated discussions arose on Facebook, showing that a large group of people is against such quotas. Why we do need quotas, an open discussion and need to listen to each other more carefully .

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

De eerste Saint Verhaegen

Brussel over Brussel: de partijen in debat
Brussel over Brussel: de partijen in debat

Door Alan Jockmans
Afgelopen maandag 16 oktober bracht LVSV Brussel zes kopstukken uit de (Nederlandstalige) Brusselse politiek aan tafel voor een openingsdebat. De hoofdthema’s waren transparantie in de Brusselse politiek, de mobiliteit en de leefbaarheid in de stad.