THEO FRANCKEN: opinie van de VUB-politicus
THEO FRANCKEN: opinie van de VUB-politicus

Op dinsdag 2 mei werd de toegang van de lezing van Staatssecretaris Theo Francken op de VUB geblokkeerd door extreem-linkse militanten, die het niet eens waren met zijn beleid. Uiteindelijk werd het evenement afgelast met de nodige commotie nadien. Twee VUB-studenten, Jade Stas (Jong N-VA) en Iman Ben Madhkour (Comac), geven hun visie op de gebeurtenissen.

Jeugd Parlement Jeunesse
Jeugd Parlement Jeunesse

De Wetstraat, door jongeren
Door ​Lorenzo Neirinckx
120 jongeren, van 18 tot 25 jaar uit heel België trokken in de krokusvakantie naar de Senaat. Vijf dagen lang debateerden, rapporteerden of verleenden ze juridisch advies over vier wetsvoorstellen in een simulatie van de Belgische politiek.

Steekspel over Europa en zijn toekomst
Steekspel over Europa en zijn toekomst

Door Jef De Wit
Woensdag 1 maart 2017 stond hét jongerendebat van het academiejaar op het menu van de studenten. Althans, zo werd het aangekondigd. Het antwoord op de vraag of dat het geval was, moet ik u schuldig blijven. Wel was het op zijn minst een vermakelijke avond.

Brussel, c’est quoi?
Brussel, c’est quoi?

Studenten die naar het buitenland trekken krijgen vroeg of laat onvermijdelijk de vraag vanwaar ze precies komen op deze aardkloot. Lieselot Deprins, momenteel op Erasmus in Bologna, Italië, beantwoordt deze vraag steevast met 'Brussel, België'. Wie onze hoofdstad al kent, reageert hierop meestal niet zo positief.  

Verstoppertje spelen

Het is misschien een ongelukkig gekozen titel, desalniettemin zeer actueel; zowel voor Brussel als voor de Vrije Universiteit Brussel. Tell it all and tell it now. Het is een ongeschreven regel maar zeer toepasbaar. Het zou je eerste gedachtegang moeten zijn als je goed, maar ook minder aangenaam nieuws moet communiceren. Als bedrijfsleider, politicus, enfant terrible of popster zijnde. En misschien ook voor ons allemaal.

 

Een open brief door een gesloten geest?

Een open brief van Simon Lox. Een repliek op de Folklore Academie.