Gitzwarte adrenaline
Gitzwarte adrenaline

Door Kilian Adriaenssens
Ik ben voor absolute vrijheid van meningsuiting, zonder twijfel. En in het verlengde daarvan ben ik voor absolute persvrijheid en de vrijheid van eenieder om te zeggen, schrijven, voelen en denken wat hij of zij wil. Maar deze overtuiging gaat gepaard met een paar tegenstrijdige kanttekeningen. Absolute vrijheid van meningsuiting bestaat niet. De volstrekte gelijkheid om naar believen te verkondigen wat je wil zal nooit bestaan. Er zullen steeds vastgeroeste waarden zijn die luider kunnen roepen dan de averechtse inzichten die er tegenin willen gaan. We zijn niet gelijk. En dat zullen we ook nooit zijn. Dus onze meningsuiting evenmin.

Koffiefanaat op de VUB
Koffiefanaat op de VUB

Not the place to be voor goede koffie
Door: David Deweerdt
Zoals bier een overkoepelende term is voor alle varianten van het geliefde gerstenat, is koffie ook een verzamelnaam. Goede bieren worden wijd geappreciëerd onder de studenten maar als het op koffie aankomt vinden we op onze campus enkel de Carapils van de koffiewereld terug. 

Een Jihad van liefde
Een Jihad van liefde

Waanzinnig! Brussels terreur werd één jaar en iedereen mocht het weten! Overal (witte) ballonnen en de meisjes hadden (zwarte) jurkjes aan. Op de VUB werd het gevierd met een minuut stilte. Caroline Pauwels, rector van de VUB, zag er alvast iets positief in: liefde voor iedereen. Of zoals ze Mohamed El Bachiri citeerde: “We roepen op tot een Jihad van liefde”.

Laten we allen egoïsten zijn
Laten we allen egoïsten zijn

Alles is relatief. Afhankelijk van een perspectief. We kunnen het leed van de wereld niet elke dag op onze schouders dragen en alleen al die gedachte voegt weer gewicht toe aan de schaal. “Zijn er uitgehongerde Afrikanen die zich zorgen maken over onze Westerse stijgende zelfmoordcijfers? Ik dacht het niet!” En ook die gedachte voegt opnieuw gewicht toe aan de schaal. Terwijl een argeloze student aan zijn ‘Iced Coconut Milk Macchiato Frappuccino’ sipt in de Opinio en ‘hashtagt’ over #DieTiranVanEenProfDieMijDoetKreunenOnderHetWerk neemt een Soedanese soldaat genoegen met zijn ‘extra plat platwater, geen ijs’ en klimt de hashtag #GambiaHasDecided razendsnel in de trending lijst nadat een coalitie van partijen de beruchte dictator van datzelfde land van de troon kan stoten.

Flour Power
Flour Power

“Brussel is van ons!”
Door The Flour Power team
Bloem! Dat is hoe onze Sint-Verhaegen 2016 is geëindigd. Dankzij ons team hebben studenten opnieuw kunnen opgaan in een decennialange verboden en vergeten traditie op St.V. Ondanks de motregen en een stevig tekort aan bier werd het  een groot succes: de Beurs zag er nog nooit zo wit uit.

Fuck de Bourgeoisie, zonder enige merkbare reden
Fuck de Bourgeoisie, zonder enige merkbare reden

Wanneer u vrijdag achttien november als toerist een weekendje verbleef in Brussel zal u wel raar opgekeken hebben wanneer u dit bijzonder evenement zag plaatsvinden aan de Beurs. Sommige Urban Experts zouden het ‘met uitsterven bedreigde Brusselse Fraternale Affiliatie’ noemen, anderen noemen het gewoon Brussels studentenleven. Aan de Beurs kon u tegen de valavond genieten van studenten die elkaar met bloem bekogelden zonder enig voor een toerist merkbaar doel. En laat dat nu net mijn betoog zijn: ze deden het zonder enig merkbaar doel.