Flour Power
Flour Power

“Brussel is van ons!”
Door The Flour Power team
Bloem! Dat is hoe onze Sint-Verhaegen 2016 is geëindigd. Dankzij ons team hebben studenten opnieuw kunnen opgaan in een decennialange verboden en vergeten traditie op St.V. Ondanks de motregen en een stevig tekort aan bier werd het  een groot succes: de Beurs zag er nog nooit zo wit uit.

Fuck de Bourgeoisie, zonder enige merkbare reden
Fuck de Bourgeoisie, zonder enige merkbare reden

Wanneer u vrijdag achttien november als toerist een weekendje verbleef in Brussel zal u wel raar opgekeken hebben wanneer u dit bijzonder evenement zag plaatsvinden aan de Beurs. Sommige Urban Experts zouden het ‘met uitsterven bedreigde Brusselse Fraternale Affiliatie’ noemen, anderen noemen het gewoon Brussels studentenleven. Aan de Beurs kon u tegen de valavond genieten van studenten die elkaar met bloem bekogelden zonder enig voor een toerist merkbaar doel. En laat dat nu net mijn betoog zijn: ze deden het zonder enig merkbaar doel.

Durutti
Durutti

Het is er eindelijk van gekomen: Brussel was het doelwit van een IS-aanslag. En iedereen deed alsof het onverwacht kwam. Maar onverwacht kwam het natuurlijk niet.

Open brief over Sint-Verhaegen: Awel, merci!
Open brief over Sint-Verhaegen: Awel, merci!

Het zijn rare tijden geweest. Nog nooit hebben wij als vrijzinnige gemeenschap zo hecht aan elkaar gehangen. Op het moment dat het nieuws rondging dat ons Sint-Verhaegen niet door zou gaan, weerklonk het overal “no pasarán!”

We  are Paris: #MoveTheClimate
We are Paris: #MoveTheClimate

Begin december gaat in Parijs de COP21 (Conference of Parties) van start. Voor de 21e keer komen onderhandelaars, experts, wetenschappers en staatshoofden van over de hele wereld bijeen om een oplossing te vinden voor de klimaatproblematiek. Het klimaatcircus trekt zich weer op gang, maar wat heeft het tot nu toe al opgeleverd?

"Het Brussels conservatorium functioneert niet"
"Het Brussels conservatorium functioneert niet"

Wat is dat toch met cultuur? Juist voor datgene waar mensen het meest van houden, lijkt geen plek meer te zijn in de maatschappij. De mens heeft altijd een zwak gehad voor zaken die onder de extreem abstracte noemer ‘mooi’ te kwalificeren zijn. We hebben altijd de behoefte gevoeld om iets prachtigs te scheppen dat louter bestaat omwille van de uiterlijke of auditieve verschijning.