‘Nachtbus’ 71 bolt goed
‘Nachtbus’ 71 bolt goed

Uitbreiding dienstregeling lijn 71 slaat aan

Door Kilian Adriaenssens
Het verlengde ‘nachtaanbod’ van lijn 71 slaat aan, dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a). Buslijn 71 van de MIVB verbindt de VUB- en ULB-campus Etterbeek met onder meer Flagey en het stadscentrum. Op vraag van de Studentenraad VUB startte minister van mobiliteit Pascal Smet (sp.a) een proefproject waarbij de dienstregeling op donderdag werd uitgebreid van één tot drie uur ‘s nachts.

Een nieuw kader voor de VUB
Een nieuw kader voor de VUB

Leerplatform 'Canvas' in aantocht
Door Elly Vansevenant
Er zijn de voorbije jaren enkele digitale veranderingen doorgevoerd op de VUB. Zo werd my.VUB vervangen door STUDENT.VUB en de VUB webmail door Outlook 365. Nu komt er ook een vervanging van Pointcarré door ‘Canvas’. Dit nieuwe leerplatform werd reeds gelanceerd onder docenten maar zal vanaf het begin van volgend academiejaar ook toegankelijk zijn voor studenten.

Het Learning and Innovation Center
Het Learning and Innovation Center

Een brug over de Berlijnse muur van Noord- en Zuid-België

Door Kilian Adriaenssens
De VUB en ULB slaan de handen in elkaar voor een nieuw innovatiecentrum op de scheidingslijn van beide zusteruniversiteiten. Het moet een plek worden waar studenten kunnen vertoeven en genieten van de laatste technologieën. Om de kosten te drukken en om het geheel innovatief te houden gaan beide universiteiten op zoek naar partners in de private sector.

Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld
Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld

“Degene die verantwoordelijk is voor de problemen moet betalen”

Door Kilian Adriaenssens
De Heras-hekken die de VUB-campus in Etterbeek al voor geruime tijd doorkruisen zullen niet meteen verdwijnen. De geplande verhuis van de studentenkoten wordt opnieuw met één semester opgeschoven en de nieuwe leslokalen en Cultuurtoren zullen pas in september 2019 in gebruik genomen kunnen worden. De oorzaak van het uitstelgedrag is niet eenduidig te bepalen, stelt de VUB.

Het verleden en de toekomst van de LGBTQI+ op de VUB
Het verleden en de toekomst van de LGBTQI+ op de VUB

Door Ange-Vanessa Nsanzineza

Afgelopen zaterdag nam de Belgian Pride de straten in het centrum van Brussel over. Dit jaar sloegen de VUB en ULB de handen  in elkaar om voor het eerst samen een delegatie te leiden tijdens de Pride Parade. Onder de slogan “Celebrate love, don’t hide it”, laten ze zien dat ze nog niet bereid zijn de strijd tegen homo-en transfobie op te geven. Beide universiteiten zien in dat hoewel we in een ‘hyperdiverse open eenentwintigste-eeuws stedelijke samenleving’ leven er nog altijd mensen en groepen die onder de LGBTQI+-gemeenschap vallen gestigmatiseerd, uitgesloten en verbaal of zelfs fysiek worden aangevallen.

Eerste hulp bij studentenproblemen
Eerste hulp bij studentenproblemen

Studentenwelzijn aan de VUB

Door Larissa Courant
Het academiejaar lijkt soms even lang te duren als het leven van een eendagsvlieg. Maanden vliegen voorbij met wekelijkse studentenactiviteiten en deadlines voor verscheidene opdrachten en eindwerken. Tegelijk moet je een uitstekende prestatie neerzetten voor een resem examens en presentaties. Plots sta je aan de zijlijn en zie je anderen vooruit gaan terwijl jij plots je evenwicht verliest. Zowel voor studiegerelateerde als voor persoonlijke problemen kan je op de VUB-campus voor hulp terecht.