Saint Verhaegen 2017, een moeilijke bevalling
Saint Verhaegen 2017, een moeilijke bevalling

Door Alan Jockmans
Brussel houdt haar hart vast voor maandag 20 november. De binnenstad wordt dan opnieuw overspoeld door duizenden feestende studenten die Pierre-Théodore Verhaegen vieren, de stichter van de ULB en ‘patroonheilige’ van beide Brusselse vrije universiteiten. Dit jaar houden diezelfde studenten echter op hun beurt het hart vast. Er bestond de laatste jaren ontevredenheid over het verloop van St V en de verwachtingen voor komende editie zijn groot.

Mensonwaardig einde
Mensonwaardig einde

VUB gastdocent ter dood veroordeeld 
Door Luna De Tandt
Ahmadreza Djalali, Iraans wetenschapper en gastdocent aan de VUB, is ter dood veroordeeld in Iran. Naar aanleiding van deze veroordeling vatte hij opnieuw een hongerstaking aan. Er worden massaal acties op poten gezet want “hoe meer aandacht er hier aan de zaak van Djalali gegeven wordt, hoe moeilijker het wordt voor Iran om door te zetten” klinkt het bij Gerlant van Berlaer, collega en spoedarts aan het UZ Brussel.

Social Sciences second biggest bachelor at the VUB
Social Sciences second biggest bachelor at the VUB

Door Anna van Wuijckhuijse
As a follow up to the last article about Social Sciences that was published in de Moeial about a month ago, this article focuses on the way the study is developing at the VUB; whether it has effectively grown into the largest study and how the university deals with this now that the last enrollments are finalized.

Geen ‘islamsafari’ maar buurtfeest in Molenbeek
Geen ‘islamsafari’ maar buurtfeest in Molenbeek

Door Ella De Gregoriis
Met een zogenaamde ‘Islamsafari’ wilden PVV kopstuk Geert Wilders en Vlaams Belanger Filip Dewinter op vrijdag drie november een tocht maken door de, in hun ogen, ‘meest door de islamisering getroffen gemeente van België’: Sint-Jans-Molenbeek. Op hetzelfde moment werd er een buurtfeest georganiseerd ter illustratie van het échte leven in de gemeente.

VUB-studente misbruikt op campus Jette
VUB-studente misbruikt op campus Jette

Door Kilian Adriaenssens
Maandagnacht werd een VUB studente gedrogeerd en verkracht op de Brussels Health Campus van de VUB door een onbekende. De studente werd medisch verzorgd en kreeg nadien psychologische hulp in het Universitair Ziekenhuis Brussel. De VUB heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen op de campus na het incident.