Het Jarig Grootoverzicht
Het Jarig Grootoverzicht '18-'19

Het jaar van...
Door Jan Meeus

Omdat we ons straks terugtrekken in onze boeken voor de nakende examensessie en daarna Brussel inruilen voor warmere oorden – en misschien ook omdat we het geheugen van een goudvis hebben – presenteert de Moeial het Jarig Grootoverzicht 2018-2019.

Evaluatie van de nieuwe koten
Evaluatie van de nieuwe koten

Een jarenoud project, maar toch nog last van kinderziektes
Door Eline Inghelbrecht

Na een lange saga werden gebouwen X3, X4 en X5 in februari eindelijk in gebruik genomen door de kotstudenten. Een heuse volksverhuis vond plaats tussen de oude en de nieuwe campuskoten. Nu de studenten al drie maanden in het nieuwe gebouw vertoeven, is het tijd voor een evaluatie.

Bang van Brussel
Bang van Brussel

Vanwaar komt de angst voor de grootstad?
Door Charlotte Deprez

Brussel: een stad waar de meningen erg uiteenlopend over zijn. Sommige studenten zien het stadsleven als een verrijking, anderen verkiezen Leuven of Gent als studentenstad. Soms uit praktische overwegingen, soms uit angst. Hoe komt dat? Is het hier werkelijk onveiliger of is dat slechts een gevoel? Wij spraken met professor Sociale en Culturele Geografie, Eric Corijn.

Hervorming studentenfeedback leidt niet tot meer participatie
Hervorming studentenfeedback leidt niet tot meer participatie

"Het zit niet in ons DNA om een verplichting in te voeren, maar we kunnen het niet langer blijven uitsluiten"
Door Lien Delabie

Zesentwintig procent. Dat is het percentage van studenten die vorig semester de online bevraging over hun cursussen invulden. Net als andere universiteiten, worstelt de VUB om de participatiegraad naar boven te krijgen. Zo plande ze dit academiejaar de evaluaties in voor de examens, maar ook dat mocht niet baten. Vicerector Onderwijs- en Studentenbeleid Jan Danckaert en afdelingshoofd kwaliteitszorg en onderwijsprofessionalisering An Faems zoeken verder naar oplossingen.

Kritiek op leerstoel Andullation Care Research
Kritiek op leerstoel Andullation Care Research

Een level-up voor de Resto
Een level-up voor de Resto

Kan een avondopening de overbevolking in het studentenrestaurant oplossen?
Door Kilian Adriaenssens

Het studentenrestaurant van de VUB trekt steeds meer bezoekers aan, de wachtrijen worden er steeds langer en de zitplaatsen schaarser. Om aan de grieven van menig student en personeelslid tegemoet te komen, staan er een aantal projecten klaar om de overbevolking van de Resto aan te pakken zoals avondshiften met warme maaltijden. Op grondige renovaties zullen de hongerige bezoekers echter nog even moeten wachten.