The Sound of Sprouts
The Sound of Sprouts

Muzikaal aangelegde studenten nemen het tegen elkaar op
Door Arno Pauwels

De eerste editie van de Sounds of Sprouts is volop aan de gang: kon u twee donderdagen geleden M.chuzi, Bel-Air en King Victor aan het werk zien, moet u vanavond in het RITCS café zijn voor Baltimore, Outer Haven en Ruby Grace. Oordopjes in en genieten maar!

Rockrace halve finale #2
Rockrace halve finale #2

Door Anna Milojkowic
In de tweede halve finale van de Rockrace nemen de laatste vier bands het tegen elkaar op in de strijd om een finaleticket. Dit zal hen al dan niet toegang geven tot het podium van de Ancienne Belgique op 26 april.

Rockrace halve finale #1
Rockrace halve finale #1

Door Anna Milojkowic
Naar jaarlijkse gewoonte is het opnieuw  tijd om op zoek te gaan naar de beste band van studerend Brussel. De eerste van twee halve finales van de Rockrace ging door in het RITCS Café in het centrum. Acht bandjes die bestaan uit studenten van de VUB of een hogeschool die zich in Brussel bevindt, nemen het tegen elkaar op om zo hopelijk de finale in de Ancienne Belgique eind april te winnen en zich de winnaar van Rockrace 2017 te mogen noemen.

Rockrace voorronde 4: Met een neonazi in ’t Complex
Rockrace voorronde 4: Met een neonazi in ’t Complex

Hebben we nu echt alles gehad, liefste hogeronderwijsinstellingen in Brussel? Eén voorronde in elk van de organiserende scholen is een begrijpelijk compromis à la belge, maar als je bij het binnenkomen van Het Complex bedwelmd raakt door zwembadchloorgassen en een neonazi van Autonome Nationalisten aan de toog ziet zitten (er was ooit een mooie tijd dat zulke lieden met gerechtvaardigd geweld van de VUB verwijderd werden), dan moet die formule misschien eens herdacht worden. Wonder boven wonder was voorronde vier kwalitatief de beste.

Rockrace voorronde 3: De leeuwenkuil die Het Clubke heet
Rockrace voorronde 3: De leeuwenkuil die Het Clubke heet

Studentenlinten en -klakken die eerder op kepies lijken en de wapperende vlag van de KU Leuven aan de voorgevel: dit moet wel Het Clubke aan de Odisee-hogeschool (lees vroegere HUB, Ehsal, KUB, VLEKHO, HONIM en andere best vergetenswaardige letterwoorden) zijn. Helemaal zeker waren we toen we zagen dat er tickets voor een evenement van het KVHV in voorverkoop te verkrijgen waren. Odisee, schattige verankering van de provinciale Vlaemsche volksgeest in Brussel.

Rockrace Voorronde 2: De vervreemding voorbij
Rockrace Voorronde 2: De vervreemding voorbij

Elk concept heeft zijn ideaalbeeld. Een medisch congres dat davert van de nieuwe inzichten, driecijferige scores voor beide basketbalploegen, een vlooienmarkt met tweedehandsplaten die de stock van de beste muziekwinkel met gemak overtreffen.