"Brussel is een hoer!"
"Brussel is een hoer!"

Een gesprek met minister Pascal Smet over mobiliteit en politiek in onze studentenstad
Door Mathias Cox
​​Het is dinsdag, de maan schijnt haar witte stralen over de autovrije Anspachlaan en terwijl de eerste moedige studenten zich aan alpinisme wagen naar de feestzaal bovenop de beursschouwburg, schuiven we met minister Pascal Smet aan tafel achter het grote vensterglas van een nabijgelegen horecazaak. “Waar is de tijd dat we wachtten op de eerste metro van de volgende dag om terug naar ons kot te gaan?”, waren zonet de eerste woorden van de minister op het feestelijke VUBrusselt. Maar dat goede voorbeeld geven was voor de politicus, die dit jaar vijftig wordt, niet aan de orde.

Interview met studentenraadvoorzitter Jarne Verelst
Interview met studentenraadvoorzitter Jarne Verelst

Door Maud De Vos
Jarne Verelst is masterstudent Burgerlijk Ingenieur en huidig voorzitter van de studentenraad. Hij zet zijn plannen uiteen voor het komende academiejaar en blikt terug op de verwezenlijkingen van zijn voorgangers.

Notre Congo, Onze Kongo
Notre Congo, Onze Kongo

Door Lorenzo Neirinckx
Van 23 september tot 17 oktober werd aan de ULB een tentoonstelling gehouden over koloniale propaganda: Notre Congo/ Onze Kongo. Julien Truddaïu, die werkt voor de ngo Coopération Education Culture (CEC), was verantwoordelijk voor de organisatie van de expo en stond ons te woord, net als Kalvin Soiresse Njall die als lid van Collectif Mémoire Coloniale et Lutte contre les Discriminations (CMCLD) meehielp aan de organisatie van culturele evenementen in het kader van deze expo.

A Brussels experience from an Iranian student
A Brussels experience from an Iranian student

Door David Deweerdt
Whoever walks around on this campus hears more and more English. That’s not weird given these global times. How do exchange students experience Brussels and the VUB?

“Velen zullen vermoedelijk eerder tegen Clinton dan voor Trump gestemd hebben”
“Velen zullen vermoedelijk eerder tegen Clinton dan voor Trump gestemd hebben”

Amerikaanse Presidentsverkiezingen
Door Lorenzo Neirincx
Professor Jeffrey Tyssens doceert over Amerikaanse politieke geschiedenis aan de VUB. Hij schijnt zijn licht op de voorbije verkiezingen en de overwinning van Trump.

St-V 2016 achter de schermen
St-V 2016 achter de schermen

Door Alan Jockmans 
Ter ere van Pierre Théodore Verhaegen trokken de studenten der vrije universiteiten op 18 november 2016 weer door de straten van Brussel. Het was de meest incidentloze en best beveiligde St-V in jaren. De Moeial besprak de voorbije editie met Arnaud Moeykens en Yessin Aattache, twee personen van het Brussels Studenten Genootschap (BSG) die erg dicht bij het evenement betrokken waren.