Exchange incoming
Exchange incoming

"International students should embrace Belgium"
By Lara Decrae

In 2017, the VUB counted 3411 international students from 128 different nationalities. They represent 21,5 % of the total student count and the numbers keep climbing. One of them is student social sciences Amalia Alibaev. How does she experience her time as an exchange student at VUB?

Afscheidsinterview Lise Vermeersch
Afscheidsinterview Lise Vermeersch

Battle of the presidents
Door Eline Inghelbrecht

Het academiejaar loopt stilaan op zijn einde en de huidige Studentenraad zal binnenkort plaats maken voor een nieuwe. We bekijken het afgelopen werkingsjaar van de Studentenraad samen met voorzitter Lise Vermeersch. Ze blikt tevreden terug en is nog niet klaar om haar voorzitterschap helemaal op te geven: “Ik stop nu met de Studentenraad, maar ik ben wel van plan om nog naar de eerste plenaire vergaderingen te komen.”

"Vrij denken is nog steeds van belang, maar de uitdagingen zijn veranderd"
"Vrij denken is nog steeds van belang, maar de uitdagingen zijn veranderd"

Caroline Pauwels maakt de balans op van afgelopen academiejaar
Door Jade Pieters

Met volgend jaar misschien haar laatste academiejaar als rector in zicht, had de Moeial een interview met Caroline Pauwels, hoofd van de VUB en een sterke voorstander van de dialoog. We blikken samen met haar terug op een bewogen academiejaar en vooruit op de uitdagingen die de VUB nog te wachten staan.

Waarom je wel degelijk iets te verbergen hebt
Waarom je wel degelijk iets te verbergen hebt

Interview met privacyspecialist Jan Walraven
Door Charlotte Deprez

Privacyschandalen zijn dagelijkse kost geworden. Datagiganten zoals Facebook en Google verzamelen allerlei informatie over jou om onder andere aan adverteerders te verkopen. Maar ook op andere vlakken wordt onze privacy geschonden door slimme camera’s en een mogelijke vingerafdrukkendatabank bijvoorbeeld. Hoe ernstig is het? En wat kunnen we er zelf aan doen? We spraken met privacyspecialist Jan Walraven.

"Kolonisatie is een verkrachting"
"Kolonisatie is een verkrachting"

Met Guy Vanthemsche naar het AfricaMuseum
Door Jade Pieters

Het AfricaMuseum heeft na meer dan vijf jaar renovatiewerken haar deuren weer geopend. Een perfecte gelegenheid om emeritus professor geschiedenis Guy Vanthemsche te repatriëren uit zijn welverdiende pensioen. Een gesprek over de dekolonisatie, de standbeeldenkwestie en de complexiteit van het koloniaal verleden.

Exchange incoming
Exchange incoming

"It really makes you grow up"

By Lara Decrae
In 2017, the VUB counted 3411 international students from 128 different nationalities. They represent eventually 21,5 % of the total student count and the numbers keep climbing. I meet Marcela on a cold evening in a crowded Café Walvis at the end of Dansaert for a drink and her story.