“Ik ben meer the guy in the back”
“Ik ben meer the guy in the back”

Een gesprek met DJ Arloi

Brusselse Bronzen Beelden
Brusselse Bronzen Beelden

Door Ange-Vanessa Nsanzineza

Als bronstige bronzen beulen, blijven de bustes en beeltenissen van bekenden te Brussel bovengronds blinken. De Brusselse standbeelden: wat betekenen ze? Waarom verdient iemand of iets het om op zo’n manier te worden vereeuwigd? Een tocht langs vijf opvallende standbeelden in onze hoofdstad.

Stamineewegwijzer
Stamineewegwijzer

Chef, un p'tit verre, on a soif!
Door Anna Milojkowic en T. E.

Op een metrorit (en tegenwoordig ook een nachtbusrit) afstand van de grootste campus van de VUB is er een concentratie van cafés te vinden waar menig VUB-student de weg niet naar weet te vinden. Nochtans spelen cafés een centrale rol in het leven van veel Brusselaars, en dat met recht en reden.

Magritte, Atomium meets surrealism
Magritte, Atomium meets surrealism

C'est pas si sur ce surréalisme
Door Sophie Paulissen

Inmiddels zit ik al voor het vierde jaar op rij op kot in Brussel. Nog steeds ben ik niet in het Atomium geweest. Misschien vond ik het al die tijd gewoon te toeristisch?

Knock Outsider Komiks in het Art & Marges Museum
Knock Outsider Komiks in het Art & Marges Museum

Over Jezus-Tristus en de Negende Kunst
door Man Jeeus
In een stad vol toeristenvallen en platgelopen paden zijn het de kleine, onbekende musea en tentoonstellingen die voor de grootste verrassingen zorgen. Man Jeeus bezocht de expositie Knock Outsider Komiks, een tentoonstelling van beeldverhalen met een buitengewoon kantje en vooral buitengewone auteurs. Een verslag van een namiddag vol inspiratie en lachbuien.

de Moeial agenda
de Moeial agenda

Opgetekend door Sophie Paulissen
In Brussel valt elke dag wel iets te beleven, zowel op als ver buiten de campus. Geen excuus dus om de hele dag thuis te blijven. De Moeial lijstte de belangrijkste evenementen van de komende maand op.