De Recykrant
De Recykrant

Moeial in Lalaland
Door Wietse Vergauwe
De Moeial is sinds 1983 niet alleen een gratis en onbetaalbaar tijdschrift, waarvan u het privilege heeft het op iedere hoek van de campus te vinden, het is ook een tijdschrift met een niet onbesproken reputatie als klokkenluider. In de rubriek ‘De Recykrant’ duiken we in het verleden en blikken we terug op controversiële, spraakmakende, bizarre of grappige artikels die het archief van de Moeial eindeloos rijk is.

Creatief talent aan de VUB
Creatief talent aan de VUB

Een gesprek met ontwerper Eva-Luna Kenes

Jazz in Brussel
Jazz in Brussel

Hoe oorlogen en ellende ervoor zorgden dat jazz doorbrak

“Ik ben meer the guy in the back”
“Ik ben meer the guy in the back”

Een gesprek met DJ Arloi

Brusselse Bronzen Beelden
Brusselse Bronzen Beelden

Door Ange-Vanessa Nsanzineza

Als bronstige bronzen beulen, blijven de bustes en beeltenissen van bekenden te Brussel bovengronds blinken. De Brusselse standbeelden: wat betekenen ze? Waarom verdient iemand of iets het om op zo’n manier te worden vereeuwigd? Een tocht langs vijf opvallende standbeelden in onze hoofdstad.

Stamineewegwijzer
Stamineewegwijzer

Chef, un p'tit verre, on a soif!
Door Anna Milojkowic en T. E.

Op een metrorit (en tegenwoordig ook een nachtbusrit) afstand van de grootste campus van de VUB is er een concentratie van cafés te vinden waar menig VUB-student de weg niet naar weet te vinden. Nochtans spelen cafés een centrale rol in het leven van veel Brusselaars, en dat met recht en reden.