MoeialAgenda
MoeialAgenda

Opgetekend door Anna Milojkowic
In Brussel valt elke dag wel iets te beleven, zowel op als ver buiten de campus. Geen excuus dus om de hele dag thuis te blijven. De Moeial lijstte de belangrijkste evenementen van de komende maand op.

Uitgelicht
Uitgelicht

Vorig jaar al constateerden diverse onderzoekers en experts dat Brussel ‘eigenlijk een best leuke stad is’. “Brussel bruist!” roepen diverse politici en andere delinquenten. Toch zijn het niet louter de wafeldampen, klinkende bierpullen en interessante boetiekjes die het centrum verkwikken. Brussel heeft een ruim aanbod aan theaters en concertgebouwen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Studenten lijken namelijk vaak te vergeten dat er meer is in het leven dan FIFA spelen op de PlayStation en bier halen bij Colruyt. De Moeial maakte een kleine selectie van evenementen in de zomer, speciaal voor de student die gewoon in Brussel blijft.

Rockrace 2016, de finale: Frøwst! Frøwst! Frøwst!
Rockrace 2016, de finale: Frøwst! Frøwst! Frøwst!

Bloeddorstigheid was er genoeg bij Swap Meet; een beetje (veel) Pavement, Sonic Youth en Wavves. Opener ‘Excellent choice’ klonk nog wat geremd, maar in ‘Infinite bike rides’ hoorden wij de lekkerste hook van de avond. Hebben wij stiekem een boontje voor, bands die als kamikazes de AB willen bestormen, en afsluiter ‘Trolley’ was daar de exponent van. Daarvoor, in ‘Beautiful seizures’, bleek het wel een tenenkrommend slecht idee om de zangpartij aan de andere gitarist te laten (het hielp ook niet dat we er de hele tijd ‘She shine on’ van The House of Love in hoorden, maar dat zal wel een allerindividueelste ervaring zijn, hopen we toch). Niet dat Swap Meet in aanmerking kwam voor de titel: daar was nieuw materiaal voor nodig. Kan verder nog wel wat worden, dat Swap Meet.

Onderwaterleven op de Koekelberg en allerlei kunst in Elsene
Onderwaterleven op de Koekelberg en allerlei kunst in Elsene

De bedoeling was om wat opmerkelijke musea te bezoeken gelegen buiten het stadscentrum. Echter, het Museum voor fantastische kunst, het Trammuseum en het Cultureel Centrum voor Arabische Cultuur en Literatuur stellen slechts een gesloten deur ten toon in deze tijd van het jaar. Gelukkig kon ik mij nog vergapen aan de Cyphotilapia Frontosa's op de Koekelberg en deed het museum van Elsene iets met aardappels en outings.

Uitgelicht: automobielen in het Jubelpark en het rouwen van Maria
Uitgelicht: automobielen in het Jubelpark en het rouwen van Maria

Vorig jaar al constateerden diverse onderzoekers en experts dat Brussel ‘eigenlijk een best leuke stad is’. “Brussel bruist!” roepen diverse politici en andere delinquenten. Toch zijn het niet louter de wafeldampen, klinkende bierpullen en interessante boetiekjes die het centrum verkwikken. Brussel heeft een ruim aanbod aan theaters en concertgebouwen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Studenten lijken namelijk vaak te vergeten dat er meer is in het leven dan FIFA spelen op de PlayStation en bier halen bij Colruyt. De Moeial maakte een kleine selectie van diverse musea, exposities en voorstellingen.

Uitgelicht
Uitgelicht

Vorig jaar al constateerden diverse onderzoekers en experts dat Brussel ‘eigenlijk een best leuke stad is’. “Brussel bruist!” roepen diverse politici en andere delinquenten. Toch zijn het niet louter de wafeldampen, klinkende bierpullen en interessante boetiekjes die het centrum verkwikken. Brussel heeft een ruim aanbod aan theaters en concertgebouwen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Studenten lijken namelijk vaak te vergeten dat er meer is in het leven dan FIFA spelen op de PlayStation en bier halen bij Colruyt. De Moeial maakt een kleine selectie van diverse voorstellingen.