De artikels van Charlotte Deprez

Quarantaine versterkt genderongelijkheid
Quarantaine versterkt genderongelijkheid

Tekst: Charlotte Deprez

Anderhalve maand geleden lanceerde onderzoeksgroep TOR een onderzoek naar hoe de coronacrisis het dagelijks leven beïnvloedt. Uit de eerste resultaten blijkt dat de quarantaine zwaarder valt voor vrouwen dan voor mannen.

Portret: studenten in tijden van corona
Portret: studenten in tijden van corona

De quarantaine is nu al bijna twee maanden bezig. Ook aan de universiteiten zorgde dat voor veel verwarring: online lessen en examens, stages op afstand, geen massablokruimtes... Welke invloed heeft dat op de studies? We vroegen het aan acht VUB-studenten.

Privacyproof examen?
Privacyproof examen?

Kritiek op 'LockDown Browser'
Door Charlotte Deprez

Vanwege de coronamaatregelen besloot de VUB om een groot deel van de examens online af te nemen. Om fraude tegen te gaan doet ze (al zeker bij Rechten) beroep op de LockDown Browser: een internetbrowser die de student moet installeren om zijn of haar examen digitaal af te leggen. Maar een geschikte oplossing lijkt het niet te zijn. “Wat met de privacy?” vragen vier VUB-docenten zich af in een opiniestuk in Knack.

Stemwijzer / Voting Guide 2020
Stemwijzer / Voting Guide 2020

Hieronder vind je de interactieve Stemwijzer van de Moeial. Je leert het standpunt van alle 28 kandidaten kennen in 20 stellingen. Als je je muis over de kandidaat laat zweven, lees je diens toelichting bij het antwoord.