De artikels van De enige echte Zwanzer

Beauty and the VUB
Beauty and the VUB

Door Zwanzer
Zwanzer is terug. Het spijt ons van harte dat we deze arrogante en opdringerige satiricus weer een stuk hebben laten schrijven, maar helaas werd Snoeshaan, de vervanger die we voor hem hadden gevonden, na zijn eerste satirestuk gruwelijk gevierendeeld door een boze menigte bestaande uit Brussels minister Pascal Smet, enkele leden van de Studentenraad en de volledige faculteit ES. We hebben Zwanzer, die al weken voor onze deur aan het smeken was om opnieuw iets te mogen schrijven, een onderwerp gegeven waarmee hij niet te veel tegen zere schenen kan schoppen: de marketingstrategie van de VUB.

Samen in het complot
Samen in het complot

Door Zwanzer
In een tijd van platte planeten, oranje presidenten en Temptation Island schieten de complottheorieën alle richtingen uit. Ook de VUB wordt niet gevrijwaard van samenzweringen en dergelijke ongein, weet Zwanzer. Hij zoekt uit wat de academische illuminati voor ons verborgen houden en waarom u dat ongegeneerd kritiekloos mag geloven. 

Indiana Zwanzer en de verborgen campus
Indiana Zwanzer en de verborgen campus

Door Zwanzer
Deze editie treedt Zwanzer in de voetsporen van Fierabras Lommerlandt. Het was deze legendarische avonturier die tijdens zijn ontdekkingsreis door de Brusselse betonjungle in 1992 ontdekte dat de VUB niet één, maar drie campussen heeft. Vele bewoners van Campus Etterbeek twijfelen vandaag de dag nog steeds aan het verhaal van Fierabras en het bestaan van de andere campussen. Om aan alle twijfel een einde te stellen, herhaalt Zwanzer zijn beroemde tocht, op zoek naar waarheid, kennis en avontuur.

Wrevel op de werf
Wrevel op de werf

Tussen alle stapels fanmail die ik als befaamd onderzoeksjournalist dagelijks toegestuurd krijg, zitten af en toe ook interessante voorstellen voor nieuwe artikels. Primmetje S. van faculteit IR stuurde me het volgende:

IT op de VUB
IT op de VUB

Door Zwanzer
Dat de online platformen van de VUB op zijn zachtst gezegd redelijk eigenaardig zijn, is bij menig VUB-student reeds bekend. Voor nieuwe studenten zal het omgaan met deze virtuele moddersoep dan ook de eerste intellectuele opgave van hun academische carrière vormen. De Moeial zocht uit wie er achter de bits en de bytes van Pointcarré, Oracle en MY.VUB zit en stuurde er haar beste journalistieke meesterbrein Zwanzer eropaf.

De verVUB-ing van de VUB
De verVUB-ing van de VUB

Door Zwanzer
Op een geheime bijeenkomst van de Universiteitsraad die afgelopen maand plaatsvond in café ‘De Schijtpoort’, werd de toekomst van de VUB besproken. Onze trouwe huiszeveraar Zwanzer zat toevallig in hetzelfde café en hoorde enkele interessante nieuwtjes, vooral met betrekking tot de nieuwe gebouwen. Eén ding staat vast: de VUB zal er over enkele jaren he-le-maal anders uitzien. Een overzicht.