De artikels van De enige echte Zwanzer

Night at the VUB (2)
Night at the VUB (2)

Part 2
Door Zwanzer

De vorige episode van Night at the VUB eindigde op een enorme cliffhanger. Naar het tweede deel van deze saga werd meer uitgekeken dan naar  ‘Avengers: Endgame’, de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ en de finale van het provinciaal kampioenschap kleurenwiezen in café ‘De Schijtpoort’ samen! We laten u niet langer in spanning: hier volgt het langverwachte slotstuk van Zwanzers nachtelijke omzwervingen op de campus.

Night at the VUB (1)
Night at the VUB (1)

Part 1
Door Zwanzer

Wat voor spannends gebeurt er allemaal op de VUB als onze campus in duisternis gehuld is? Vele studenten komen des nachts doorgaans niet verder dan de BSG-zaal, de tent of de weg naar hun kot, dus wat er zich in de gesloten gebouwen afspeelt is voor velen een mysterie. Zwanzer trok daarom door de nachtelijke gangen van de VUB op zoek naar de geheimen die zich er schuilhouden. Een tocht vol verrassingen, gevaren en avontuur.

Deel nieuwe XY-gebouwen mogelijk opnieuw afgebroken
Deel nieuwe XY-gebouwen mogelijk opnieuw afgebroken

Door Zwanzer

De saga rond de nieuwe studentengebouwen op de VUB heeft een nieuwe en mogelijk ingrijpende wending genomen. Net nu de studenten eindelijk konden intrekken in hun nieuwe koten en de overige werken hun laatste fase inlopen blijkt uit een recent rapport dat er ernstige constructiefouten en overtredingen in het project zijn geslopen. De vrees bestaat dat deze problemen ervoor zullen zorgen dat een deel van de nieuwbouw opnieuw zal moeten worden afgebroken.  

Vijf na twaalf is de toekomst!
Vijf na twaalf is de toekomst!

Door Zwanzer

Het milieu is hot! Zelfs in de Moeial ontsnap je niet aan het klimaatdebat! We weten dat er al hele regenwouden gesneuveld zijn aan artikels over dit onderwerp, maar Zwanzer wilde per se ook nog iets schrijven. Hij vond namelijk een stem die in het hele klimaatdebat nog maar weinig aan bod kwam: de voorstander van klimaatverandering.

InfluenZer
InfluenZer

Door Zwanzer
Zwanzer had verkeerdelijk gedacht dat de Moeial zijn recente reis naar China zou terugbetalen, waardoor hij heden totaal blut is. Omdat hij het harde werken niet gewend is richtte hij zich op een nieuwe en populaire wijze om bakken geld te verdienen: Zwanzer werd ‘Content Creator’ op sociale media. Slechts drie minuten nadat de kersverse influencer van de VUB zijn eerste posts plaatste, haalden Google en Facebook zijn accounts offline om te vermijden dat hun gebruikers blijvende hersenschade zouden oplopen. Omdat wij bij de Moeial tegen dergelijke censuur zijn, besloten we zijn eerste vlog hier toch te publiceren.

De VU-Brol
De VU-Brol

Verzamel ze allemaal!
Door Zwanzer
Het zal de lezer wel reeds opgevallen zijn tijdens het nuttigen des maaltijds in de Resto: aan de kassa’s pronkt sedert kort een vitrine vol VUB-merchandise. Van badeendjes en waterflessen tot condooms en paraplu’s, allerlei gadgets zijn nu verkrijgbaar in een blauw-oranje jasje. Nu kunnen we goed zagen bij de Moeial en we zouden ons kunnen afvragen of al die prullaria de investering wel waard waren, maar we mogen het ook eens zeggen als het goed is. En toegegeven: het zijn leuke hebbedingetjes. Zwanzer heeft daarom een paar minder bekende VUB-spulletjes opgezocht en uitgetest. Alles is te koop via de Standaard Student Shop en binnenkort ook via de nieuwe webshop Mar.com.