De artikels van Jan Meeus

Verplicht maar niet bindend
Verplicht maar niet bindend

De oriëntatietoets voor opleidingen burgerlijk ingenieur en ingenieur-architect

Door Man Jeeus
Vanaf volgend academiejaar zullen studenten die zich willen inschrijven in de opleiding ingenieurswetenschappen of ingenieurswetenschappen: architectuur verplicht moeten deelnemen aan een niet-bindende toelatingsproef. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van minister van Onderwijs Hilde Crevits. De bedoeling is dat studenten die voor deze opleidingen kiezen met realistische verwachtingen aan de start komen, en meer studiesucces kunnen boeken.

"Journalistiek kan vandaag, misschien meer dan vroeger, heel veel betekenen"
"Journalistiek kan vandaag, misschien meer dan vroeger, heel veel betekenen"

Filopub onderzoeksjournalistiek met Douglas De Coninck

Door Man Jeeus

Donderdag 22 februari organiseerden de Moeial en Humanistische Jongeren (Hujo) de Filopub onderzoeksjournalistiek. Het concept: in een informele setting – ‘t Complex – filosoferen en debatteren over de rol en de uitdagingen van de onderzoeksjournalistiek vandaag de dag. De centrale gast was de journalist Douglas De Coninck, die al 30 jaar journalist is bij de Morgen en bekend is voor zijn werk in dossiers als de Bende van Nijvel en de zaak Dutroux.

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

"Decreet in je reet"
Door: Man Jeeus
Dit academiejaar is het exact een halve eeuw geleden dat de mythische protesten van mei ’68 plaatsvonden. We gaan elke editie dieper in op belangrijke studentenprotesten uit de geschiedenis van de universiteit. Deze keer gaan we terug naar het academiejaar 1990-1991, een jaar vol protest tegen het decreet Coens.

Knock Outsider Komiks in het Art & Marges Museum
Knock Outsider Komiks in het Art & Marges Museum

Over Jezus-Tristus en de Negende Kunst
door Man Jeeus
In een stad vol toeristenvallen en platgelopen paden zijn het de kleine, onbekende musea en tentoonstellingen die voor de grootste verrassingen zorgen. Man Jeeus bezocht de expositie Knock Outsider Komiks, een tentoonstelling van beeldverhalen met een buitengewoon kantje en vooral buitengewone auteurs. Een verslag van een namiddag vol inspiratie en lachbuien.