De artikels van Jan Meeus

Gratis en onbetaalbaar sinds 1983
Gratis en onbetaalbaar sinds 1983

Het papieren jubileum van de Moeial
Het papieren jubileum van de Moeial

Interview met medestichter en Mediahuis-baas Gert Ysebaert

De VUB bestaat dit jaar dan wel vijftig jaar, de Moeial komt met 37 lentes aardig in de buurt. Naar aanleiding van dit papieren jubileum trokken we naar Gert Ysebaert, de eerste algemene coördinator van de Moeial, en tegenwoordig CEO van Mediahuis Groep. “Ik was eerlijk gezegd verbaasd dat het nog bestaat.”

VUB en ULB bejubelen samenwerking
VUB en ULB bejubelen samenwerking

Academische opening 2019

Voor het eerst sinds de splitsing van beide universiteiten een halve eeuw geleden, gaven de VUB en ULB samen de aftrap voor het nieuwe academiejaar. Omdat er twee jubileums te vieren waren, 185 jaar ULB en 50 jaar VUB, deden ze dat in het Jubelpark, met onder de 7000 gasten ook Koning Filip.

In de kijker
In de kijker

Het Jarig Grootoverzicht
Het Jarig Grootoverzicht '18-'19

Het jaar van...
Door Jan Meeus

Omdat we ons straks terugtrekken in onze boeken voor de nakende examensessie en daarna Brussel inruilen voor warmere oorden – en misschien ook omdat we het geheugen van een goudvis hebben – presenteert de Moeial het Jarig Grootoverzicht 2018-2019.

Wel-zullens-plan
Wel-zullens-plan

Welzijnsplan loopt vertraging op
Door Jan Meeus

Richtlijnen van de wetgever en de wil van de rector om een warme universiteit te zijn, maken dat de VUB meer en meer nadenkt over het welzijn van haar personeel. De belofte om begin 2019 een welzijnsplan klaar te hebben, kan niet worden waargemaakt. “Maar dat neemt niet weg dat we ondertussen belangrijke maatregelen nemen.”