De artikels van Jan Meeus

X Vlaemsche Universiteit Brussel
X Vlaemsche Universiteit Brussel

Door Zwanzer

Waarde leeskijkers dezer linkse leugenpers, zoals u ontwijfelbaar niet is ontgaan, bevat het nieuwbakken Vlaamse regeerakkoord een sterke nadruk op identiteit. Teneinde erop te kunnen hoeden dat de Vlaemsche waarden adequaat geëerd worden op de VUB, stelde het kersverse bewind hiervoor een nieuwe regeringsafgevaardigde aan: Speufraze Van Steenpuyst. Welke de plannen en intenties van deze vrouwspersoon zijn met onze universiteit, tracht Zwanzer, politiek analist des Moeials, te achterhalen middels een hoogwaardige bevraging.

X Partying around the world
X Partying around the world

By Stella Jee

Across different countries, one of the many ways to discover a local culture is by engaging in its nightlife. Having had the privilege to travel and live in different cities, I had my fair share of peculiar experiences and culture shocks. Here’s what I learned while dancing, drinking and socialising across multiple continents.

X Het Eerste Avondmaal
X Het Eerste Avondmaal

Proefproject in de Resto

Door Joris Okitokandjo

Dit jaar kan je in het studentenrestaurant voor het eerst ook ’s avonds genieten van een warme maaltijd. Het proefproject van de avondopening loopt tot begin februari. Daarna beslist de VUB of de Resto deze openingsuren al dan niet mag behouden. Uit curiositeit zijn wij na de eerste week gaan vragen aan de verantwoordelijke van het project hoe het verloopt.

X RE:form
X RE:form

Architectuurweek voor de leek

Door Evelien Feys

Van 14 tot 17 oktober vond op campus Etterbeek RE:form plaats, de architectuurweek georganiseerd door bru:tecture. Dit jaar zette de vereniging van ingenieur-architecten het concept ‘modulariteit’ in de kijker, een principe dat toegepast wordt bij de verbetering van haar ontwerpatelier.

X Kafka op de VUB
X Kafka op de VUB

Door Arturo

Vandaag zal het gebeuren. Na vele uren twijfel en zelfreflectie heb ik het besluit genomen. Ik word student aan de VUB! Snel even inschrijven…

X Hoe zou het nog zijn met... de cross?
X Hoe zou het nog zijn met... de cross?

Tweede editie doet minder stof opwaaien

Vorig academiejaar reed de Brussels Universities Cyclocross voor het eerst over Campus Etterbeek. Tegen het evenement tijdens de blokperiode was toen heel wat protest. Zondag 5 januari vindt de tweede editie plaats. De tweede passage van de renners doet heel wat minder stof opwaaien. Wat is er veranderd?