De artikels van Elly Vansevenant

Een nieuw kader voor de VUB
Een nieuw kader voor de VUB

Leerplatform 'Canvas' in aantocht
Door Elly Vansevenant
Er zijn de voorbije jaren enkele digitale veranderingen doorgevoerd op de VUB. Zo werd my.VUB vervangen door STUDENT.VUB en de VUB webmail door Outlook 365. Nu komt er ook een vervanging van Pointcarré door ‘Canvas’. Dit nieuwe leerplatform werd reeds gelanceerd onder docenten maar zal vanaf het begin van volgend academiejaar ook toegankelijk zijn voor studenten.

Afvalverwerking: geen vuiltje aan de lucht?
Afvalverwerking: geen vuiltje aan de lucht?

"We staan nu nog maar waar we eigenlijk tien jaar geleden hadden moeten staan"
Door Elly Vansevenant
Ecologisch leven wordt de dag van vandaag steeds meer als iets belangrijk gezien. Mensen zijn zich meer bewust van het milieu en de gevolgen die een te grote afvalberg met zich mee kan brengen. Ook de VUB is zich bewust van die gevolgen, maar is onze universiteit wel zo duurzaam als ze laat uitschijnen?

Leerplatformen op VUB ondergaan metamorfose
Leerplatformen op VUB ondergaan metamorfose

Blijven stilstaan is achteruitgaan: tijd voor verandering?
Door Elly Vansevenant.
De VUB is altijd al een voorstander van vernieuwing en vooruitgang geweest. Hun nieuwe studentenportaal Student.vub en het lessenroostersysteem My Timetable bewijzen dat andermaal. Al deze vernieuwingen kunnen bij studenten voor veel verwarring zorgen.

Zonderlinge Zweters
Zonderlinge Zweters

De meest bizarre sporten van de VUB
Door Elly Vansevenant
Zoals de VUB het graag zegt: “Studeer je niet vet!” en ga voor wat meer beweging. Dat is dan ook precies wat  we wilden uitproberen. Welke – vreemde en onbekende - sporten heeft de VUB ons te bieden? Wij gingen het voor jou uitzoeken!