De artikels van Anna Milojkowic

Studenten op de barricades
Studenten op de barricades

Mei '68 en de geboorte van de VUB
Door: Anna Milojkowic 
Dit jaar doken we elke editie opnieuw in de archieven om een mythisch studentenprotest aan de VUB uit te lichten. Deze maand sluiten we af met het grootste studentenprotest uit Belgische geschiedenis. Het protest van mei ‘68 en haar invloed op het ontstaan van onze universiteit

Meer vakantie, hogere studiedruk
Meer vakantie, hogere studiedruk

Hervorming van de academische kalender verdeelt het Vlaams universitair landschap

Door Anna Milojkowic
Zitten we over een paar jaar net als de middelbare scholieren op één september al achter de schoolbanken? Als het van de rector van de KULeuven, Luc Sels, afhangt wel. Aan het begin van dit academiejaar stelde hij voor om de indeling van de academische kalender van universiteiten en hogescholen volledig om te gooien. De plannen worden nu door de andere universiteiten in beraad genomen.

Stamineewegwijzer
Stamineewegwijzer

Chef, un p'tit verre, on a soif!
Door Anna Milojkowic en T. E.

Op een metrorit (en tegenwoordig ook een nachtbusrit) afstand van de grootste campus van de VUB is er een concentratie van cafés te vinden waar menig VUB-student de weg niet naar weet te vinden. Nochtans spelen cafés een centrale rol in het leven van veel Brusselaars, en dat met recht en reden.

MoeialAgenda
MoeialAgenda

Opgetekend door Anna Milojkowic
In Brussel valt elke dag wel iets te beleven, zowel op als ver buiten de campus. Geen excuus dus om de hele dag thuis te blijven. De Moeial lijstte de belangrijkste evenementen van de komende maand op.

Rockrace halve finale #2
Rockrace halve finale #2

Door Anna Milojkowic
In de tweede halve finale van de Rockrace nemen de laatste vier bands het tegen elkaar op in de strijd om een finaleticket. Dit zal hen al dan niet toegang geven tot het podium van de Ancienne Belgique op 26 april.

Rockrace halve finale #1
Rockrace halve finale #1

Door Anna Milojkowic
Naar jaarlijkse gewoonte is het opnieuw  tijd om op zoek te gaan naar de beste band van studerend Brussel. De eerste van twee halve finales van de Rockrace ging door in het RITCS Café in het centrum. Acht bandjes die bestaan uit studenten van de VUB of een hogeschool die zich in Brussel bevindt, nemen het tegen elkaar op om zo hopelijk de finale in de Ancienne Belgique eind april te winnen en zich de winnaar van Rockrace 2017 te mogen noemen.