De artikels van David Deweerdt

Koffiefanaat op de VUB
Koffiefanaat op de VUB

Ik doe natuurlijk ook mijn schoenen uit van zodra ik zit, kwestie dat iedereen weet hoe comfortabel ik mij voel in mijn favoriete koffiehuis. De barista zal me na een een paar dagen wel herkennen als diegene die waarschijnlijk geen leefruimte heeft op zijn kot en daarom praktisch woont in de bar tijdens de openingsuren. Belangrijk is dat hij mij erkent als vaste klant en dat hij perfect weet hoe ‘(hazle)nuts’ ik ben voor mijn vaste latté. Bijkomstig is de kwaliteit van de koffie die ze verkopen, een verschil proef je toch niet door die geweldige hazelnoot siroop die ik erin laat doen. Last but not least moet de WIFI minstens 30Mbps bedragen zodat ik het nieuwe seizoen van ‘Ex on the beach’ in HD kan downloaden zonder vertraging. Of ik ooit mijn perfecte koffiebar ga vinden, blijft voorlopig koffiedik kijken. Maar je weet wat ze zeggen: “Better latté than never!”

Studentenraad wil meer studenten naar het stadscentrum met nieuw evenement VUBrusselt
Studentenraad wil meer studenten naar het stadscentrum met nieuw evenement VUBrusselt

Door: David Deweerdt en Alan Jockmans
Afgelopen dinsdag 21 februari organiseerde de studentenraad 'VUBrusselt', een evenement dat als doel had de VUB-studenten meer voeling te geven met het stadscentrum van Brussel. Ook Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Pascal Smet was van de partij.

A Brussels experience from an Iranian student
A Brussels experience from an Iranian student

Door David Deweerdt
Whoever walks around on this campus hears more and more English. That’s not weird given these global times. How do exchange students experience Brussels and the VUB?