De artikels van Alan Jockmans

De verVUB-ing van de VUB
De verVUB-ing van de VUB

Door Zwanzer
Op een geheime bijeenkomst van de Universiteitsraad die afgelopen maand plaatsvond in café ‘De Schijtpoort’, werd de toekomst van de VUB besproken. Onze trouwe huiszeveraar Zwanzer zat toevallig in hetzelfde café en hoorde enkele interessante nieuwtjes, vooral met betrekking tot de nieuwe gebouwen. Eén ding staat vast: de VUB zal er over enkele jaren he-le-maal anders uitzien. Een overzicht.

Yes! Ik heb een open brief van jou!
Yes! Ik heb een open brief van jou!

Door Zwanzer
In tijden van grote vrijheid van meningsuiting uit iedereen graag zijn vrije mening. Ook intellectuelen volgen deze trend en daarvoor hebben ze een nieuw medium ontdekt: de open brief.

Inbraak bij VO en De Moeial
Inbraak bij VO en De Moeial

Door Alan Jockmans
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de lokalen van De Moeial en studiekring Vrij Onderzoek (VO) getroffen door een inbraak, waarbij lelijk huisgehouden werd. Er is niets gestolen maar de materiële schade is aanzienlijk. Regionale Kringen (RK) en de Overkoepelende Studenten Dienst (OSD), die zich in hetzelfde gebouw bevinden, bleven gespaard.

Extreem racisme op de VUB!
Extreem racisme op de VUB!

Door Zwanzer
Het staat vast: de nijlganzen die reeds jaren op de campus vertoeven moeten vertrekken. Het zijn uitheemse diersoorten die schade kunnen toebrengen aan de autochtone campusfauna. De nijlganzen zelf zijn het echter niet eens met dit verdict. Een nijlgans die graag anoniem wenst te blijven, getuigt over de moeilijke tijden die zij nu doormaken.

Studentenkringen reageren op artikel seksisme
Studentenkringen reageren op artikel seksisme

Door Alan jockmans
Wie zich de afgelopen dagen op de campus begaf kon er niet omheen. Het artikel van de Moeial over seksisme in het kringleven, waarin vier studentes getuigen over grensoverschrijdend gedrag in het kring- en studentenleven op de VUB, werd op korte tijd gespreksonderwerp nr.1 op de campus en ver daarbuiten. Het stuk zorgde voor veel reacties, ook uit het kringleven zelf.

St-V 2016 achter de schermen
St-V 2016 achter de schermen

Door Alan Jockmans 
Ter ere van Pierre Théodore Verhaegen trokken de studenten der vrije universiteiten op 18 november 2016 weer door de straten van Brussel. Het was de meest incidentloze en best beveiligde St-V in jaren. De Moeial besprak de voorbije editie met Arnaud Moeykens en Yessin Aattache, twee personen van het Brussels Studenten Genootschap (BSG) die erg dicht bij het evenement betrokken waren.