De artikels van Kilian Adriaenssens

‘Nachtbus’ 71 bolt goed
‘Nachtbus’ 71 bolt goed

Uitbreiding dienstregeling lijn 71 slaat aan

Door Kilian Adriaenssens
Het verlengde ‘nachtaanbod’ van lijn 71 slaat aan, dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a). Buslijn 71 van de MIVB verbindt de VUB- en ULB-campus Etterbeek met onder meer Flagey en het stadscentrum. Op vraag van de Studentenraad VUB startte minister van mobiliteit Pascal Smet (sp.a) een proefproject waarbij de dienstregeling op donderdag werd uitgebreid van één tot drie uur ‘s nachts.

Het Learning and Innovation Center
Het Learning and Innovation Center

Een brug over de Berlijnse muur van Noord- en Zuid-België

Door Kilian Adriaenssens
De VUB en ULB slaan de handen in elkaar voor een nieuw innovatiecentrum op de scheidingslijn van beide zusteruniversiteiten. Het moet een plek worden waar studenten kunnen vertoeven en genieten van de laatste technologieën. Om de kosten te drukken en om het geheel innovatief te houden gaan beide universiteiten op zoek naar partners in de private sector.

Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld
Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld

“Degene die verantwoordelijk is voor de problemen moet betalen”

Door Kilian Adriaenssens
De Heras-hekken die de VUB-campus in Etterbeek al voor geruime tijd doorkruisen zullen niet meteen verdwijnen. De geplande verhuis van de studentenkoten wordt opnieuw met één semester opgeschoven en de nieuwe leslokalen en Cultuurtoren zullen pas in september 2019 in gebruik genomen kunnen worden. De oorzaak van het uitstelgedrag is niet eenduidig te bepalen, stelt de VUB.

Wie zal u vertegenwoordigen in de Studentenraad?
Wie zal u vertegenwoordigen in de Studentenraad?

Uitslag studentenraadverkiezingen 2018

Door Kilian Adriaenssens
Een kleine twee maanden na de start zijn de resultaten van de studentenraadsverkiezingen 2018 binnen. Doordat het quorum van 25 procent uitgebrachte stemmen niet in alle faculteiten werd gehaald moesten de verkiezingen tot tweemaal toe met een week worden verlengd. In de Studentenraad zetelen volgend jaar 4 leden van de universitaire kieskring en 15 leden voor de acht faculteiten. Eén zitje van de Studentenraad blijft daarbij leeg. (uitslag onderaan)

Motie van wantrouwen tegen voorzitter Studentenraad VUB
Motie van wantrouwen tegen voorzitter Studentenraad VUB

Door Kilian Adriaenssens en Nelke Ramael
Vijf studentenraadsleden dienen een motie van wantrouwen in tegen hun voorzitter, Daniël Van Den Broecke, nadat de VUB op de hoogte werd gesteld van een aangifte bij de politie tegen de voorzitter. De vijf raadsleden vragen hiermee het ontslag van Van Den Broecke als voorzitter van de Studentenraad van de VUB. Daarnaast heeft de voorzitter klacht ingediend tegen de ondervoorzitter en een ander raadslid van de Studentenraad.

VUB-personeel opgebrand
VUB-personeel opgebrand

Wanneer je tegen een muur aanloopt

Proffen spenderen gemiddeld maar liefst 53 uur aan hun werk en dat kan leiden tot stress en burn-outs. Maar ook het technisch personeel staat steeds meer onder druk door onder meer grensoverschrijdend gedrag van leidinggevenden. De VUB zet een eerste stap in de goede richting met de oprichting van een stuurgroep welzijn, maar er is veel werk voor de boeg om de te verhinderen dat werknemers steeds sneller uitgeblust geraken.