De artikels van Kilian Adriaenssens

¿Hablas español, ou voce fala portugues?
¿Hablas español, ou voce fala portugues?

New Latin America Student Community LASCOM ready for recognition

Written by Kilian Adriaenssens
Translated by Wietse Vergauwe (lees de Nederlandstalige versie hier)
If everything goes according to plan, the VUB will soon add a new student community to its organisation. The new community, LASCOM, aims to unite the more than two hundred Latin American students who are currently studying at the VUB. In addition, the community tries to give a representative voice to these students within the university. The first steps have been made and members are waiting for official recognition by the VUB..

¿Hablas español, ou voce fala portugues?
¿Hablas español, ou voce fala portugues?

Nieuwe Latijns-Amerikaanse studentenvereniging LASCOM klaar voor erkenning 

Door Kilian Adriaenssens (read the English version here)
Als alles volgens plan verloopt, is de VUB binnenkort een studentenvereniging rijker. De nieuwe vereniging, LASCOM, tracht de meer dan 200 Latijns-Amerikaanse studenten die momenteel aan de VUB studeren te verenigen om hen een stem en een gezicht te geven binnen de universiteit. De eerste bouwstenen werden reeds gelegd en nu bereiden de leden zich voor op een officiële erkenning aan de VUB.

Een eiland dat Jette heet
Een eiland dat Jette heet

Kick-Off Etterbeek, Mozes of Robinson Crusoe?

Door Kilian Adriaenssens
In het noorden van Brussel ligt een eiland, omringd door hoge bomen, golvend asfalt en rotsen van grijs beton. De bewoners van dit eiland zijn veelal studenten, zij vertoeven er in hun natuurlijke habitat: steriele snijzalen en ernstige aula’s van het Universitair Ziekenhuis. Dat complex bezet het merendeel van het eiland. De meesten komen van het geslacht ‘Geneeskunde en Farmacie’, maar ook studenten van de tak ‘Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie’ spoelen hier regelmatig aan, hoewel zij een eerder nomadisch bestaan kennen en frequent moeten peddelen naar het andere eiland in het zuiden om te kunnen overleven.

‘Nachtbus’ 71 bolt goed
‘Nachtbus’ 71 bolt goed

Uitbreiding dienstregeling lijn 71 slaat aan

Door Kilian Adriaenssens
Het verlengde ‘nachtaanbod’ van lijn 71 slaat aan, dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a). Buslijn 71 van de MIVB verbindt de VUB- en ULB-campus Etterbeek met onder meer Flagey en het stadscentrum. Op vraag van de Studentenraad VUB startte minister van mobiliteit Pascal Smet (sp.a) een proefproject waarbij de dienstregeling op donderdag werd uitgebreid van één tot drie uur ‘s nachts.

Het Learning and Innovation Center
Het Learning and Innovation Center

Een brug over de Berlijnse muur van Noord- en Zuid-België

Door Kilian Adriaenssens
De VUB en ULB slaan de handen in elkaar voor een nieuw innovatiecentrum op de scheidingslijn van beide zusteruniversiteiten. Het moet een plek worden waar studenten kunnen vertoeven en genieten van de laatste technologieën. Om de kosten te drukken en om het geheel innovatief te houden gaan beide universiteiten op zoek naar partners in de private sector.

Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld
Intrek studenten in nieuwbouwproject XY opnieuw uitgesteld

“Degene die verantwoordelijk is voor de problemen moet betalen”

Door Kilian Adriaenssens
De Heras-hekken die de VUB-campus in Etterbeek al voor geruime tijd doorkruisen zullen niet meteen verdwijnen. De geplande verhuis van de studentenkoten wordt opnieuw met één semester opgeschoven en de nieuwe leslokalen en Cultuurtoren zullen pas in september 2019 in gebruik genomen kunnen worden. De oorzaak van het uitstelgedrag is niet eenduidig te bepalen, stelt de VUB.