De artikels van Kilian Adriaenssens

Gitzwarte adrenaline
Gitzwarte adrenaline

Door Kilian Adriaenssens
Ik ben voor absolute vrijheid van meningsuiting, zonder twijfel. En in het verlengde daarvan ben ik voor absolute persvrijheid en de vrijheid van eenieder om te zeggen, schrijven, voelen en denken wat hij of zij wil. Maar deze overtuiging gaat gepaard met een paar tegenstrijdige kanttekeningen. Absolute vrijheid van meningsuiting bestaat niet. De volstrekte gelijkheid om naar believen te verkondigen wat je wil zal nooit bestaan. Er zullen steeds vastgeroeste waarden zijn die luider kunnen roepen dan de averechtse inzichten die er tegenin willen gaan. We zijn niet gelijk. En dat zullen we ook nooit zijn. Dus onze meningsuiting evenmin.

Lichaam aangetroffen in steigers op campus Etterbeek
Lichaam aangetroffen in steigers op campus Etterbeek

Door Kilian Adriaenssens
Deze ochtend werd een lichaam aangetroffen in de steigers die opgesteld staan op de werf van nieuwbouwproject XY. Het gaat niet om een student of personeelslid van de universiteit.

Studenten stemmen niet: kiesperiode studentenraadsverkiezingen met één week verlengd
Studenten stemmen niet: kiesperiode studentenraadsverkiezingen met één week verlengd

Door Kilian Adriaenssens
De kiesperiode van de VUB studentenraadsverkiezingen wordt met één week verlengd tot vrijdag 28 april omdat het quorum van 25 percent uitgebrachte stemmen in zeven van de negen kieskringen niet werd gehaald. De betrokkenheid van de stemgerechtigden staat op een laag pitje en ook de participatie van de kandidaten zou tekort schieten.

Een Jihad van liefde
Een Jihad van liefde

Waanzinnig! Brussels terreur werd één jaar en iedereen mocht het weten! Overal (witte) ballonnen en de meisjes hadden (zwarte) jurkjes aan. Op de VUB werd het gevierd met een minuut stilte. Caroline Pauwels, rector van de VUB, zag er alvast iets positief in: liefde voor iedereen. Of zoals ze Mohamed El Bachiri citeerde: “We roepen op tot een Jihad van liefde”.

De kazernes zijn van ons!
De kazernes zijn van ons!

Na meer dan acht jaar onderhandelen krijgt de International Students Site eindelijk zijn definitieve vorm
Door Kilian Adriaenssens
In december 2012 werd aangekondigd dat binnen de twee jaar de federale politie zou vertrekken uit de kazernes ter hoogte van de Kroonlaan. De VUB zag haar kans en werkte zo snel mogelijk een voorstel uit om de plek om te vormen tot een internationale site voor studenten.

Laten we allen egoïsten zijn
Laten we allen egoïsten zijn

Alles is relatief. Afhankelijk van een perspectief. We kunnen het leed van de wereld niet elke dag op onze schouders dragen en alleen al die gedachte voegt weer gewicht toe aan de schaal. “Zijn er uitgehongerde Afrikanen die zich zorgen maken over onze Westerse stijgende zelfmoordcijfers? Ik dacht het niet!” En ook die gedachte voegt opnieuw gewicht toe aan de schaal. Terwijl een argeloze student aan zijn ‘Iced Coconut Milk Macchiato Frappuccino’ sipt in de Opinio en ‘hashtagt’ over #DieTiranVanEenProfDieMijDoetKreunenOnderHetWerk neemt een Soedanese soldaat genoegen met zijn ‘extra plat platwater, geen ijs’ en klimt de hashtag #GambiaHasDecided razendsnel in de trending lijst nadat een coalitie van partijen de beruchte dictator van datzelfde land van de troon kan stoten.