De artikels van Kilian Adriaenssens

Uitslag Studentenraadsverkiezingen
Uitslag Studentenraadsverkiezingen

Faculteit ES en GF voorzien helft afgevaardigden, geen vertegenwoordiger voor WE en LK

X Een level-up voor de Resto
X Een level-up voor de Resto

Kan een avondopening de overbevolking in het studentenrestaurant oplossen?
Door Kilian Adriaenssens

Het studentenrestaurant van de VUB trekt steeds meer bezoekers aan, de wachtrijen worden er steeds langer en de zitplaatsen schaarser. Om aan de grieven van menig student en personeelslid tegemoet te komen, staan er een aantal projecten klaar om de overbevolking van de Resto aan te pakken zoals avondshiften met warme maaltijden. Op grondige renovaties zullen de hongerige bezoekers echter nog even moeten wachten.

X ¿Hablas español, ou voce fala portugues?
X ¿Hablas español, ou voce fala portugues?

New Latin America Student Community LASCOM ready for recognition

Written by Kilian Adriaenssens
Translated by Wietse Vergauwe (lees de Nederlandstalige versie hier)
If everything goes according to plan, the VUB will soon add a new student community to its organisation. The new community, LASCOM, aims to unite the more than two hundred Latin American students who are currently studying at the VUB. In addition, the community tries to give a representative voice to these students within the university. The first steps have been made and members are waiting for official recognition by the VUB..

X ¿Hablas español, ou voce fala portugues?
X ¿Hablas español, ou voce fala portugues?

Nieuwe Latijns-Amerikaanse studentenvereniging LASCOM klaar voor erkenning 

Door Kilian Adriaenssens (read the English version here)
Als alles volgens plan verloopt, is de VUB binnenkort een studentenvereniging rijker. De nieuwe vereniging, LASCOM, tracht de meer dan 200 Latijns-Amerikaanse studenten die momenteel aan de VUB studeren te verenigen om hen een stem en een gezicht te geven binnen de universiteit. De eerste bouwstenen werden reeds gelegd en nu bereiden de leden zich voor op een officiële erkenning aan de VUB.

X Een eiland dat Jette heet
X Een eiland dat Jette heet

Kick-Off Etterbeek, Mozes of Robinson Crusoe?

Door Kilian Adriaenssens
In het noorden van Brussel ligt een eiland, omringd door hoge bomen, golvend asfalt en rotsen van grijs beton. De bewoners van dit eiland zijn veelal studenten, zij vertoeven er in hun natuurlijke habitat: steriele snijzalen en ernstige aula’s van het Universitair Ziekenhuis. Dat complex bezet het merendeel van het eiland. De meesten komen van het geslacht ‘Geneeskunde en Farmacie’, maar ook studenten van de tak ‘Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie’ spoelen hier regelmatig aan, hoewel zij een eerder nomadisch bestaan kennen en frequent moeten peddelen naar het andere eiland in het zuiden om te kunnen overleven.

X ‘Nachtbus’ 71 bolt goed
X ‘Nachtbus’ 71 bolt goed

Uitbreiding dienstregeling lijn 71 slaat aan

Door Kilian Adriaenssens
Het verlengde ‘nachtaanbod’ van lijn 71 slaat aan, dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a). Buslijn 71 van de MIVB verbindt de VUB- en ULB-campus Etterbeek met onder meer Flagey en het stadscentrum. Op vraag van de Studentenraad VUB startte minister van mobiliteit Pascal Smet (sp.a) een proefproject waarbij de dienstregeling op donderdag werd uitgebreid van één tot drie uur ‘s nachts.