De artikels van Marco Muilwijk

Uitgelicht
Uitgelicht

Vorig jaar al constateerden diverse onderzoekers en experts dat Brussel ‘eigenlijk een best leuke stad is’. “Brussel bruist!” roepen diverse politici en andere delinquenten. Toch zijn het niet louter de wafeldampen, klinkende bierpullen en interessante boetiekjes die het centrum verkwikken. Brussel heeft een ruim aanbod aan theaters en concertgebouwen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Studenten lijken namelijk vaak te vergeten dat er meer is in het leven dan FIFA spelen op de PlayStation en bier halen bij Colruyt. De Moeial maakte een kleine selectie van evenementen in de zomer, speciaal voor de student die gewoon in Brussel blijft.

Instellingsreview: De universiteit als zelfaccrediterende instelling
Instellingsreview: De universiteit als zelfaccrediterende instelling

Om de instellingsreview was al lange tijd veel te doen. In tegenstelling tot de vroegere opleidingsvisitaties waarin door externen zowat aan de hand van checklists werd beoordeeld of de kwaliteit van een opleiding in orde was, zal nu de instelling als geheel bekeken worden. Is de VUB in staat om kritisch naar zichzelf te kijken en om zelf een kwaliteitscultuur te ontwikkelen?

Instellingsreview: VUB doet examen
Instellingsreview: VUB doet examen

Morgen en overmorgen (12 en 13 april) zal een reviewcommissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) een eerste bezoek brengen aan de VUB in het kader van de instellingsreview. Het doel van dit eerste locatiebezoek is om de universiteit te verkennen en te kijken wat de beste manier is om te onderzoeken hoe de universiteit functioneert bij een tweede locatiebezoek in mei.

Uitgelicht: automobielen in het Jubelpark en het rouwen van Maria
Uitgelicht: automobielen in het Jubelpark en het rouwen van Maria

Vorig jaar al constateerden diverse onderzoekers en experts dat Brussel ‘eigenlijk een best leuke stad is’. “Brussel bruist!” roepen diverse politici en andere delinquenten. Toch zijn het niet louter de wafeldampen, klinkende bierpullen en interessante boetiekjes die het centrum verkwikken. Brussel heeft een ruim aanbod aan theaters en concertgebouwen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn. Studenten lijken namelijk vaak te vergeten dat er meer is in het leven dan FIFA spelen op de PlayStation en bier halen bij Colruyt. De Moeial maakte een kleine selectie van diverse musea, exposities en voorstellingen.

VUB-orkest op tournee: een overzicht.
VUB-orkest op tournee: een overzicht.

Studenten, oud-studenten, personeelsleden en sympathisanten  vormen elk jaar samen een volledig en volwaardig symfonieorkest dat elk jaar één productie doet. En hoe!
Het VUB-orkest gaat wederom op zijn jaarlijkse tournee langs concertzalen. Het programma is een originele en boeiende mix van stijlen en culturen. Het thema dat verschillende werken aan elkaar bindt is waternood. De Moeial trekt u over de streep mocht u twijfelen te gaan.

Redelijk Eigenzinnig

Het nieuwe keuzevak aan de VUB