De artikels van Maud De Vos

Interview met studentenraadvoorzitter Jarne Verelst
Interview met studentenraadvoorzitter Jarne Verelst

Door Maud De Vos
Jarne Verelst is masterstudent Burgerlijk Ingenieur en huidig voorzitter van de studentenraad. Hij zet zijn plannen uiteen voor het komende academiejaar en blikt terug op de verwezenlijkingen van zijn voorgangers.

Vzw  Jelle
Vzw Jelle

Door Maud De Vos
Student politieke wetenschappen Jelle Boyen verongelukte midden februari 2015 in Sri Lanka, waar hij met een goede vriend op reis was. Hun taxichauffeur had gedronken en door een aanrijding tegen een boom gingen ze meermaals overkop. 

VUB weert zelfplagiaat
VUB weert zelfplagiaat

De definitie van plagiaat zoals beschreven in artikel 118 van het Onderwijs­ en examenreglement (OER) zal vanaf volgend academiejaar wijzigen. Zo zal voor het eerst melding worden gemaakt van autoplagiaat.

Dit is de studentenraad 2016-2017
Dit is de studentenraad 2016-2017

De namen van de plaatsvervangers staan tussen haakjes.

Kraken in de Koningsstraat
Kraken in de Koningsstraat

Voor sommige bewoners is leven in een kraakpand de enige optie. Voor anderen is het een ideologische keuze, zo ook voor David, student aan de ULB. David zit in zijn laatste jaar geneeskunde en woont al anderhalf jaar in een kraakpand in de Koningsstraat in Brussel.  

Is doctoreren een door de overheid georganiseerde belastingsontduiking?

De helft van de Vlaamse doctorandi aan Vlaamse universiteiten heeft depressieve gevoelens. Een derde van hen vertoont zelfs symptomen van een klinische depressie. Dat blijkt uit een onderzoek van onder andere de Universiteit van Gent.