De artikels van Maud De Vos

X VUB in rectorspect: Bart De Schutter
X VUB in rectorspect: Bart De Schutter

"Het gebeurde wel eens dat ik de degens moest kruisen met de rector van de KU Leuven"

Dat de VUB een jubileumjaar ingaat was je wellicht niet ontgaan. Na vijftig jaar VUB is een terugblik dan ook op z’n plaats. Een academiejaar lang spreken we met oud-rectoren die de universiteit brachten waar ze nu is. De aftrap wordt gegeven door Bart De Schutter, de derde en langst levende rector van de VUB.

X De Recykrant (4)
X De Recykrant (4)

Hoe seksueel getinte slogans tijdloos zijn
Door Maud De Vos

De Moeial is sinds 1983 niet alleen een gratis en onbetaalbaar tijdschrift, waarvan u het privilege heeft het op iedere hoek van de campus te vinden. Het is ook een tijdschrift met een niet onbesproken reputatie als klokkenluider. In de rubriek ‘De Recykrant’ duiken we in het verleden en blikken we terug op controversiële, spraakmakende, bizarre of grappige artikels die het archief van de Moeial eindeloos rijk is.

X Students
X Students

Smart drugs: examendoping of toekomstmuziek?

Door Maud De Vos
Vorig jaar gaven in een grootschalige studentenbevraging onder Vlaamse studenten 3036 studenten toe al eens naar medicijnen te hebben gegrepen om hun concentratie of productiviteit te verhogen. Kan een pilletje echt zonder gevaren je concentratie verhogen? Of moeten we ons heil zoeken in natuurlijke varianten? En is die examendoping wel legaal?

X (On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen
X (On)veiligheidsgevoel op de VUB-campussen

“Je kan niet zomaar iedereen vertrouwen”

Door: Maud De Vos
Illustraties: Alan Jockmans
In het begin van het tweede semester stuurde de Moeial een vragenlijst rond naar alle VUBstudenten. Hier leest u de resultaten van de 335 volledig ingevulde enquêtes. 270 studenten van campus Etterbeek namen deel, 62 van de respondenten studeert op campus Jette en drie studenten vertoeven op campus Kaai.

X de Moeial stemwijzer, uw hulp bij de studentenverkiezing 2018
X de Moeial stemwijzer, uw hulp bij de studentenverkiezing 2018

Is het tijd voor een hervorming van het academiejaar? Moeten we meer inzetten op Engelstalige richtingen? Wordt het tijd voor herbruikbare bekers op td's?

Slechts een greep uit de 18 prangende vragen die de Moeial alle kandidaten voor de volgende Studentenraad voorlegde. Wilt u weten welke kandidaat zich met welke stelling akkoord verklaarde? Kies dan uw faculteit en kijk hoe de kandidaten staan ten opzichte van deze 18 actuele vraagstukken.

X Geen spetterende start voor het zwembad
X Geen spetterende start voor het zwembad

VUB-zwembad ondervindt eerste problemen na opening
Door Maud De Vos
Het gloednieuwe zwembad is dan wel nog steeds niet volledig afgewerkt, het is intussen wel al enkele maanden operatief. Elk nieuw gebouw heeft zijn kinderziekten, blijkt ook hier. Het zwembad kon de afgelopen weken enkele malen niet openen wegens onvoorziene omstandigheden. Dirk Van de Wiele, diensthoofd Beweging en Sport licht toe.