De artikels van Ruben Claesen

Rockrace 2016, de finale: Frøwst! Frøwst! Frøwst!
Rockrace 2016, de finale: Frøwst! Frøwst! Frøwst!

Bloeddorstigheid was er genoeg bij Swap Meet; een beetje (veel) Pavement, Sonic Youth en Wavves. Opener ‘Excellent choice’ klonk nog wat geremd, maar in ‘Infinite bike rides’ hoorden wij de lekkerste hook van de avond. Hebben wij stiekem een boontje voor, bands die als kamikazes de AB willen bestormen, en afsluiter ‘Trolley’ was daar de exponent van. Daarvoor, in ‘Beautiful seizures’, bleek het wel een tenenkrommend slecht idee om de zangpartij aan de andere gitarist te laten (het hielp ook niet dat we er de hele tijd ‘She shine on’ van The House of Love in hoorden, maar dat zal wel een allerindividueelste ervaring zijn, hopen we toch). Niet dat Swap Meet in aanmerking kwam voor de titel: daar was nieuw materiaal voor nodig. Kan verder nog wel wat worden, dat Swap Meet.

Het beste nieuws ooit
Het beste nieuws ooit

De Moeialvoyeur van dienst flaneert door de wandelgangen van de VUB en verzamelt voor u het beste nieuws ooit. Alles wat u moet weten over de wedgies van Paul De Knop, in de Cara vliegende VUB-hipsters die hun katten inkleien en een hoofdredacteur met een opmerkelijke fetish die wordt ontmanteld. Onze Panamapapers, zo u wil. Beter wordt het niet. 

Rockrace Studentenraad: De verpulvering van De Knop en Marcom
Rockrace Studentenraad: De verpulvering van De Knop en Marcom

Wij konden er ook niets aan doen. En eerlijk gezegd: wij vinden de redenering nog steeds een tikje absurd. Niemand van de halvefinalisten van de Rockrace kon zich immers vrijmaken op een van de twee voorziene halvefinaledatums. “Geen probleem”, besloot de organisatie. “Dan gaan jullie allemaal naar de finale.” Allemaal goed en wel en peis en vree, maar de redactie werd daar niet gelukkig van. En dus bedacht zij, eveneens een tikje absurd, de volgende oplossing: dan sturen we de rockracerecensent maar naar de Studentenraad. Welaan dan.

Rockrace voorronde 4: Met een neonazi in ’t Complex
Rockrace voorronde 4: Met een neonazi in ’t Complex

Hebben we nu echt alles gehad, liefste hogeronderwijsinstellingen in Brussel? Eén voorronde in elk van de organiserende scholen is een begrijpelijk compromis à la belge, maar als je bij het binnenkomen van Het Complex bedwelmd raakt door zwembadchloorgassen en een neonazi van Autonome Nationalisten aan de toog ziet zitten (er was ooit een mooie tijd dat zulke lieden met gerechtvaardigd geweld van de VUB verwijderd werden), dan moet die formule misschien eens herdacht worden. Wonder boven wonder was voorronde vier kwalitatief de beste.

Rockrace voorronde 3: De leeuwenkuil die Het Clubke heet
Rockrace voorronde 3: De leeuwenkuil die Het Clubke heet

Studentenlinten en -klakken die eerder op kepies lijken en de wapperende vlag van de KU Leuven aan de voorgevel: dit moet wel Het Clubke aan de Odisee-hogeschool (lees vroegere HUB, Ehsal, KUB, VLEKHO, HONIM en andere best vergetenswaardige letterwoorden) zijn. Helemaal zeker waren we toen we zagen dat er tickets voor een evenement van het KVHV in voorverkoop te verkrijgen waren. Odisee, schattige verankering van de provinciale Vlaemsche volksgeest in Brussel.

Rockrace Voorronde 2: De vervreemding voorbij
Rockrace Voorronde 2: De vervreemding voorbij

Elk concept heeft zijn ideaalbeeld. Een medisch congres dat davert van de nieuwe inzichten, driecijferige scores voor beide basketbalploegen, een vlooienmarkt met tweedehandsplaten die de stock van de beste muziekwinkel met gemak overtreffen.