De artikels van Paola Verhaert

De zeven culturen

Wat een bewogen academiejaar moet het voor jullie geweest zijn, heren Decanen. Het heeft gedonderd, maar u heeft geknokt. De strijd is nog niet gestreden, maar gelukkig zijn jullie na dit jaar alvast opgewarmd.

I Am Oak
I Am Oak

I Am Oak is een Nederlandse band die van Duitsland houdt en in België sprak met De Moeial. Echt jammer vond frontman Thijs Kuijken dat niet, want hij zoekt naar eigen zeggen wel vaker nieuwe oorden op. “Doorgaans spelen we in het buitenland in kleinere zaaltjes, maar er zijn dan wel altijd veel mensen en het publiek is steevast enthousiast. Dat maakt het voor ons altijd heel leuk.” 

VVS stelt participatieonderzoek voor op jaarlijkse congres
VVS stelt participatieonderzoek voor op jaarlijkse congres

Eind april stelde de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) een grootschalig onderzoek naar studentenparticipatie voor. Doel van het onderzoek is het versterken van de studentenvertegenwoordiging in Vlaanderen, zo zei voorzitter Bram Roelant tijdens het jaarlijkse en 75ste VVS-congres.

Statuut van de studentenvertegenwoordiger wordt verplicht
Statuut van de studentenvertegenwoordiger wordt verplicht

Vanaf 1 oktober 2014 wordt het statuut van de studentenvertegenwoordiger verplicht. Dat werd aangekondigd op het jaarlijkse congres van de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). Het instellingsbestuur zal dit statuut moeten opmaken in samenspraak met de studentenraad.

Interview met Paint Fumes, maar vooral met Los Vigilantes
Interview met Paint Fumes, maar vooral met Los Vigilantes

Dat niet alles in Puerto Rico zo mooi is als de stranden, bewijst de garagepunkband Los Vigilantes met hun modderige muziek. Samen met Paint Fumes, een Amerikaanse band die klinkt als “dirty sugar”, trokken zij door Europa. De Moeial sprak met beide.

Literaire geesten: Victor Hugo
Literaire geesten: Victor Hugo

Een jaar lang wandelde u samen met De Moeial door de meer dan vierduizend straten van Brussel, en stootten we op literaire geesten. In hun Brusselse kamers troffen we onder andere Jan Greshoff in de Reyerslaan, Multatuli in de Arenbergstraat en Charles Baudelaire in de Bergstraat. Voor het laatste deel van deze reeks houden we halt in het hart van Brussel, waar we de alomtegenwoordige Victor Hugo vastgrijpen op de Grote Markt.